29 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις – Δείτε live την τοποθέτηση του Κωσταντίνου Τασούλα

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αποκαλύψεις για επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Αυτή την ώρα μιλά ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Δείτε live


Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτολογία του πρωθυπουργού θα είναι θεσμική και θα καλέσει το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε ουσιαστικό διάλογο για την διαμόρφωση του νέου πλαισίου λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των χρόνιων παθογενειών και «γκρίζων» περιοχών της ΕΥΠ και υιοθέτησης ξεκάθαρων κανόνων για την λειτουργία της υπηρεσίας οι οποίοι όμως δεν θα μειώνουν την δυνατότητα να επιτελεί το κρίσιμο εθνικό της έργο. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και θα καλέσει τα κόμματα να σεβαστούν το απόρρητο των σχετικών διαδικασιών.

Παράλληλα θα επαναλάβει πως καμία κρατική υπηρεσία και πολύ περισσότερο η κυβέρνηση δεν προμηθεύτηκε και δεν έχει σχέση με το παράνομο λογισμικό Predator.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν παράλληλα πως αν ο πρωθυπουργός προκληθεί από την αντιπολίτευση για το θεμα των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων θα επιστρέψει το γάντι αναφερόμενος σε υποθέσεις που αφορούν την προηγούμενη κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό καλώντας τον να απαντήσει αν παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα εκτός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Απαντήσεις για τους λόγους που η ΕΥΠ ενεργοποίησε τους μηχανισμούς παρακολούθησης ζήτησε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατά την χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. «Σας καλώ δημόσια να πείτε το λόγο της παρακολούθησής μου. Αύριο οφείλετε να πείτε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά.Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα