Πολιτική

Ξυδάκης: Ο Μπελέρης δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος- Έχει σκοτεινή ιστορία

Στο θέμα κράτησης του Φρέντι Μπελέρη από τις αλβανικές αρχές αναφέρθηκε, το πρωί της Δευτέρας, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ξυδάκης είπε χαρακτηριστικά: «Η Αθήνα και τα Τίρανα ξέρουν τον ρόλο του Μπελέρη. Δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος, έχει ιστορία πολιτική και έχει ιστορία σκοτεινή. Θα έπρεπε να έχει καθαρίσει αυτή η ιστορία πολλούς μήνες πριν. Και να μην φτάσει να γίνει διπλωματικό αγκάθι στις όχι τόσο καλές σχέσεις Αθήνας και Τιράνων.»

Το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε σήμερα το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμάρρας κ. Φρέντυ Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μπελέρης παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος, γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ αυτού να εκπνέει.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική