Οικονομία

Κύπρος: Σοβαρή εμπλοκή στην εκταμίευση της επόμενης δόσης από την Τρόικα

595BD84837660474478B860C0C023151.jpg Σοβαρή εμπλοκή σημειώνεται σε ότι αφορά στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της Τρόικας προς την Κύπρο, καθώς σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, αυτή, δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν θα πραγματοποιηθεί καν η σύνοδος της ομάδας εργασίας του Eurogroup γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να κατατεθεί στο Eurogroup εισήγηση για θετική σύσταση της συνέχισης της χρηματοδότησης προς την Κύπρο.

«Είχα προειδοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις ότι θα υπάρξει διατάραξη του οικονομικού προγράμματος της Κύπρου και δεν έχω αλλάξει τις εκτιμήσεις μου», ανέφερε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ΡΙΚ. 

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το κυπριακό πρόγραμμα ενδεχομένως να συζητηθεί στο Eurogroup, χωρίς όμως να υπάρχει χρόνος για ετοιμασία της αξιολόγησης της εφαρμογής των πρόσφατων νομοσχεδίων. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, χαρακτηρίζει την εξέλιξη πολύ σοβαρή, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι τουλάχιστον προς το παρόν, αυτή δεν θα επηρεάσει την καθημερινότητα των πολιτών.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Τρόικα δεν αποδέχεται τους νόμους που ψήφισε η Κυπριακή Βουλή, παρά μόνο το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και στην περίπτωση αναπομπής των νόμων από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πρέπει να ακολουθήσει ψήφιση της αποδοχής της αναπομπής από την Βουλή για να δοθεί το πράσινο φως για εκταμίευση της επόμενης δόσης. 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία