18 Ιουνίου 2021

Κύπρος: Συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Diamond A42

E6EB23DBFD2675AF64B7AC2217D15AE9.jpgΤο αεροσκάφος, που άνηκε σε σχολή της Πάφου, είχε χαθεί από τα ραντάρ και για το λόγο αυτό ξεκίνησαν έρευνες στις οποίες συμμετείχε και το Ισραήλ όπως ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Άμυνας.

Τραγική κατάληξη φαίνεται να είχε η πτήση του δικινητήριου αεροπλάνου τύπου Diamond DA42 (φωτό κάτω), με δύο επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, ενώ βρισκόταν γύρω στα 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

To μικρό εκπαιδευτικό αεροσκάφος συνετρίβη την Τετάρτη το βράδυ κοντά στη Λάρνακα. Το αεροσκάφος, που άνηκε σε σχολή της Πάφου, είχε χαθεί από τα ραντάρ και για το λόγο αυτό ξεκίνησαν έρευνες στις οποίες συμμετείχε και το Ισραήλ όπως ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Άμυνας.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή, 40 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λάρνακα.
300px-OH-DAC_Tour_de_Sky_Oulu_20140810_0

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Πάφου με προορισμό τη Βηρυτό. Καθοδόν προς τον Λίβανο, και ενώ πετούσε σε ύψος 9.000 ποδών και απόσταση 45 ναυτικών μιλίων από την θάλασσα, έκανε αναστροφή.

Όταν ο πιλότος
κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας να αναφέρει αν έχει πρόβλημα, απάντησε ότι είχε πολύ μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Ωστόσο, λίγο μετά την επικοινωνία το αεροσκάφος πετούσε στις 6.500 πόδια ύψος και στη συνέχεια χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.Διεθνή