4 Ιουλίου 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η νομιμότητα δεν έχει χρώμα, δεν είναι μπλε ή ροζ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

«Η νομιμότητα δεν έχει χρώμα, δεν είναι μπλε, πράσινη ή ροζ» σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην άρνηση δημάρχων να εφαρμόσουν τον νόμο για τον έλεγχο των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν για τη μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ από ορισμένου σε αορίστου χρόνου βάσει του γνωστού και ως «προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν για την εφαρμογή του σχετικού ΠΔ «έδωσαν σαφείς ενδείξεις ότι έγιναν παρατυπίες κατά τη μετατροπή συμβάσεων».

Διευκρίνισε ότι «δεν αλλάζουμε τα κριτήρια, δεν αλλάζουν οι προϋποθέσεις του Π.Δ., ελέγχουμε αν πληρούνταν τα κριτήρια που όριζε ο νόμος για τη μονιμοποίηση με τη μετατροπή σύμβασης από ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτίμησε ότι «οι παλιοί πελάτες του κομματικού συστήματος έχουν μεταφερθεί όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα φέρει νέο σύστημα αξιολόγησης και πως «όσοι δήμαρχοι λένε ότι το 15% θα απολυθεί, λένε ψέματα».

Τέλος, για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, είπε ότι «μία από τις σκέψεις που κάνουμε, αφορά το ευρύτερο ζήτημα της “αποσυμπίεσης” του μισθολογίου. Η διαφορά τού εισαγωγικού μισθού με τον καταληκτικό είναι πολύ μικρή. Η όποια παρέμβαση κάνουμε στο μισθολόγιο θα είναι μισθολογικά ουδέτερη».Πολιτική