Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: «Μας αφαιρούν μη νόμιμα την έδρα της Β’ Πειραιώς – Στο τέλος, θα είμαστε 9 βουλευτές»

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε ανάρτηση της στα social media, ανακοινωσε ότι δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο κερδίζοντας την έδρα Επικρατείας. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει έχασε την έδρα της Β’ Πειραιώς, «μη νόμιμα».

«Σε λίγο θα δημοσιευτεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των βουλευτών. Δικαιωθήκαμε πλήρως σε αυτό το οποίο είπαμε ότι δικαιούται η Πλεύση Ελευθερίας την έδρα Επικρατείας και θα έχουμε βουλευτή Επικρατείας τον Αλέξανδρο Καζαμία. Μας παίρνουν όμως την έδρα στην Β’ Πειραιώς. Μη νόμιμα, παράνομα, αυθαίρετα. Θα κάνουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και θα την πάρουμε πίσω την έδρα αυτή.

Όσο βέβαιη ήμουν ότι δικαιούμαστε την έδρα της Επικρατείας και την κερδίσαμε, εξίσου βέβαιοι είμαστε ότι δικαιούμαστε να κρατήσουμε και την έδρα της Β’ Πειραιώς. Αυτό εξάλλου έγινε αντιληπτό και στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώπιων του οποίου αγόρευσα, που όμως δεν είχε την αρμοδιότητα, όπως έκρινε, να μπει στην ουσία και να κρίνει και να εξετάσει την απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής

Δεν πειράζει. Υπάρχει αρμόδιο δικαστήριο. Θα προσφύγουμε όπως δικαιούμαστε και στο τέλος το καλό θα κερδίσει, το δίκαιο θα νικήσει και η 9η έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας θα έρθει σε εμάς» αναφέρει σε δηλώσεις έξω από τον Άρειο Πάγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Άρειος Πάγος, δικαιωθήκαμε για την έδρα Επικρατείας! Μας αφαιρούν όμως μη νόμιμα την έδρα της Β´Πειραιώς! Θα παλέψουμε και θα την ανακτήσουμε και αυτήν!
Στο τέλος, θα είμαστε 9!

Πλεύση Ελευθερίας

Posted by Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou on Friday, June 30, 2023

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κωνσταντοπουλου κατέθεσε επείγον υπόμνημα χθες στον Άρειο Πάγο, ζητωντας την έδρα του Επικράτειας που ήταν κενή από τους «Σπαρτιατες», οι οποίοι δεν είχαν καταθέσει ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική