Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Εξηγεί από το TikTok τις 5 αλλαγές στην αξιοποίηση των παραθαλάσσιων περιοχών

Σε ανάρτηση του στο TikTok, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρεται στις αλλαγές που σχετίζονται με την χρήση του αιγιαλού και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με βάση την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία που πέρασε από την Βουλή, ενώ στο τέλος του βίντεο υπάρχει και «υλικό από τα παρασκήνια» με τον Υπουργό να παραφράζει στίχους από το δημοφιλές τραγούδι του συγκροτήματος Ημισκούμπρια.

Στην ανάρτηση του, ο Κωστής Χατζηδάκης εμφανίζεται στο βίντεο να λέει προς τους πολίτες, «Το θυμάστε το «κίνημα της πετσέτας» πέρσι το καλοκαίρι στις παραλίες; Οι άνθρωποι είχαν δίκιο στα περισσότερα. Με το μπάχαλο που γινόταν με τη δημόσια περιουσία στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και τώρα πάμε να το αντιμετωπίσουμε!

Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές

Εισάγουμε τις «Απάτητες Παραλίες» σε περιοχές Natura, στις οποίες δεν θα επιτρέπονται καθόλου ομπρελοκαθίσματα.

Από εδώ και πέρα, όλοι οι διαγωνισμοί παραχώρησης για παραλίες θα γίνονται ηλεκτρονικά και κεντρικά από το Υπουργείο Οικονομικών, για να προχωρούν γρήγορα και με διαφάνεια.

Αυξάνονται οι υποχρεώσεις για όσους μισθώνουν παραλίες. Πχ τακτικός καθαρισμός, ντους, πρόσβαση στους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Αξιοποίηση πια των νέων τεχνολογιών: Drones για να ελέγχει τις παραβάσεις το Δημόσιο, αλλά και ειδικό app στα κινητά για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους οι πολίτες.

Αυστηροί και οργανωμένοι έλεγχοι, με τσουχτερά πρόστιμα και σφράγιση των επιχειρήσεων που παρανομούν».

Αμέσως μετά, με εμφανώς χαλαρότερη διάθεση ο Κωστής Χατζηδάκης… ρίχνει το σύνθημα, με παράφραση του στίχου από τα Ημισκούμπρια και το τραγούδι Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία», λέγοντας «Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία! Με τη θεία τη Λία, με μαγιό και ησυχία!»

Δείτε το βίντεο:

@kostis_hatzidakis

5 μεγάλες αλλαγές στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και για να μπει μια τάξη στις παραλίες! #tiktokgreece #fypgreece #politiki #ellada

♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική