Πολιτική

Κώτσηρας: Κοινές δράσεις των υπουργείων Δικαιοσύνης – Πολιτισμού για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας

Συνάντηση εργασίας υφυπουργών Δικαιοσύνης και Αθλητισμού Γιώργου Κώτσηρα και Νικόλα Γιατρομανωλάκη, για την εξάλειψη της βίας και ειδικά στο χώρο της τέχνης

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, είχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Οι δύο υφυπουργοί, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «διαπίστωσαν την κοινή πρόθεση διαμόρφωσης ενός πεδίου ανάπτυξης πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την προστασία, υποστήριξη και ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των θυμάτων μορφών βίας πάσης φύσεως, μέσα από την τέχνη και την αμεσότητα που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη δημιουργία».

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η υλοποίηση ενός κοινού προγράμματος δράσεων και ενεργειών, που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κώτσηρας δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, με τον οποίο συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τόσο του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συμφωνήσαμε ότι τα δύο συναρμόδια υπουργεία είναι σε θέση να υλοποιήσουν άμεσα ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων και ενεργειών, επικεντρώνοντας στην υποστήριξη και ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας, με οδηγό τις Τέχνες και τον Πολιτισμό».

Από την πλευρά του κ. Γιατρομανωλάκης δήλωσε τα εξής:

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εποπτευόμενοι φορείς του ήδη αναπτύσσουν και στηρίζουν προγράμματα που προάγουν τον διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα το Ad Libitum της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και η δράση του Δικτύου Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα. Ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωράμε σε μία πιο συστηματική προσέγγιση αλλά και σύμπραξη σε κυβερνητικό επίπεδο. Η συνάντησή μας με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα και η διαπίστωση της κοινής αυτής αντίληψης και βούλησης για συνεργασία σε αυτό το πεδίο ανοίγει νέους δρόμους και δημιουργεί νέες προοπτικές».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική