Πολιτική

Κυμπουρόπουλος: Είμαι υπέρ των αμβλώσεων, σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ – Δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών ανέφερε σε νεώτερες δηλώσεις του

Να κλείσει το θέμα που δημιουργήθηκε με την ψήφο του στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ίδιος δεν είναι ενάντια στις αμβλώσεις, επιχειρεί ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, λίγη ώρα μετά τις σαφείς αποστάσεις που έλαβε το κυβερνών κόμμα.

Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής έδωσε θετική ψήφο σε ψήφισμα που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», τόνισε: «Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα, όταν μάλιστα η γυναίκα δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να γίνει κάτι τέτοιο».


Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος @ Parapolitika FM: Είμαι υπέρ των αμβλώσεων!

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» ο κ. Κυμπουρόπουλοςαναφερόμενος στο επίμαχο ψήφισμα, είπε: «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από την μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική