Πολιτική

Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης ζήτησε ισχυρή αντίδραση της ΕΕ στις τουρκικές ενέργειες

Ο πρόεδρος της Κύπρου ζήτησε από τον Σαρλ Μισέλ να αντιδράσει η Ευρώπη για να αναστραφούν οι έκνομες τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο – Διαβεβαιώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ανάλογη αντίδραση

Ισχυρή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρξει αναστροφή των έκνομων τουρκικών ενεργειών σε σχέση με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ζήτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Πρόεδρος Μισέλ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ο ίδιος βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και είπε ότι και η ΕΕ θα αντιδράσει περαιτέρω αναλόγως.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κύπριου Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελακάνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μισέλ.

Ενημέρωση για τις τελευταίες προκλήσεις για την Αμμόχωστο

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μισέλ για τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας κατά την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα κατεχόμενα, και ειδικότερα τις νέες έκνομες ενέργειες σε σχέση με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ζητώντας την ισχυρή αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρξει αναστροφή τους.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε πρόσφατα με τον Τούρκο Πρόεδρο οπότε και είχε προβεί σε παραστάσεις προκειμένου να αποφευχθούν προκλήσεις από μέρους της Τουρκίας κατά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Όπως σημειώνει ο κ. Πελακάνος, ο Πρόεδρος Μισέλ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο ίδιος βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επισημαίνοντας ότι και η ΕΕ θα αντιδράσει περαιτέρω αναλόγως.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική