Πολιτική

Κυπριακό: Περιορισμένη αισιοδοξία Αναστασιάδη για την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Η άτυπη τριμερής έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου – Στόχος του ΓΓ του ΟΗΕ είναι η εξεύρεση κοινού εδάφους για την επανέναρξη των συνομιλιών

Με συγκρατημένη αισιοδοξία θα προσέλθει, όπως δήλωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην άτυπη τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στις 27 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε πως θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, όπως και με ηγέτες κρατών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην τριμερή άτυπη συνάντηση, την οποία θα έχει με την συμμετοχή του Τουρκοκύπριου ηγέτη ΕρσίνΤατάρ.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα παραχωρήσει γεύμα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στις 27 Σεπτεμβρίου, με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως η αισιοδοξία του ως προς την επίτευξη του στόχου είναι περιορισμένη λόγω των ακραίων θέσεων τις οποίες η Τουρκία και κατ΄ επέκταση ο κ. Τατάρ εκφράζουν.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική