Πολιτική

Κύπριος υπουργός Υγείας: Μας προβληματίζει η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως είναι κατανοητά τα προβλήματα που έχουν προκληθεί σε κόσμο και επιχειρήσεις λόγω των περιορισμών που εξακολουθούν να ισχύουν στην Κύπρο,  ωστόσο πρόκειται για ζήτημα Δημόσιας Υγείας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις χαλαρώσεις

Ο Κύπριος υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναφερόμενος σήμερα στα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, σημείωσε ότι η εικόνα στην Ελλάδα δημιουργεί ανησυχία και για αυτό παρακολουθείται από την ομάδα των ειδικών και ανάλογα με τις συστάσεις τους, λαμβάνονται και οι απαραίτητες αποφάσεις σε σχέση με την κατηγοριοποίηση των χωρών, από τις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια στη Κύπρο, χωρίς τεστ.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως είναι κατανοητά τα προβλήματα που έχουν προκληθεί σε κόσμο και επιχειρήσεις λόγω των περιορισμών που εξακολουθούν να ισχύουν, ωστόσο πρόκειται για ζήτημα Δημόσιας Υγείας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις χαλαρώσεις. Κατά τον κ. Ιωάννου «προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποιο λόγο να αλλάξουμε κάτι στην πολιτική μας. Υπάρχει μια αύξηση παγκόσμια στα κρούσματα και μια αναζωπύρωση σε διάφορες χώρες. Εμείς προς το παρόν φαίνεται ότι πάμε πολύ καλά. Αναμέναμε μια αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των αεροδρομίων. Γίνονται έλεγχοι στο αεροδρόμιο και για αυτό επιβεβαιώνονται τα κρούσματα λόγω των αυξημένων ελέγχων. Με απόφαση του Υπουργείου πριν τρεις μέρες έχουμε διπλασιάσει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα αεροδρόμια, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε όσο το δυνατό περισσότερους θετικούς για να απομονώνονται. Με τα μέτρα που λαμβάνουμε θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Ερωτηθείς εάν τα οδοφράγματα με τα κατεχόμενα θα ανοίξουν, ο κ. Ιωάννου διευκρίνισε ότι δεν έχει παρθεί τελική απόφαση ακόμα, επισημαίνοντας ότι «στα οδοφράγματα γίνονται έλεγχοι. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι με τους αιτητές ασύλου που περνούν από διάφορα σημεία της Πράσινης Γραμμής, εντοπίζονται, και τελευταία είχαμε κάποια κρούσματα. Το θετικό είναι ότι εδώ και 2 μήνες περίπου, έχουμε περάσει απόφαση στο υπουργικό Συμβούλιο όπως όσοι περνούν από την Πράσινη Γραμμή, πριν εισαχθούν στα κέντρα φιλοξενίας γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος για να περιορίσουμε τη διασπορά».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική