Πολιτική

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το σημείο που οι Τούρκοι παραβίασαν τη νεκρή ζώνη

Μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην περιοχή Αγίου Δομετίου πλησίον της «Οικίας της Μαρίας» όπου οι Τούρκοι έχουν τοποθετήσει κάμερα που ελέγχει τη νεκρή ζώνη, πραγματοποίησε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των μέτρων, που έχουν ληφθεί εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Κ. Λετυμπιώτη, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συζήτησε και με κατοίκους της περιοχής.

Σε σχέση με τον αναμενόμενο διορισμό απεσταλμένου από τον ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι δεν υπήρχε κάτι ακόμη, αλλά αναμένεται το συντομότερο, σύμφωνα και με τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Ντουμπάι.


xristodoulidis3

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο Κύπριος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον ΓΓ του OΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της COP28, στο Ντουμπάι.

Όπως είχε δηλώσει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είχαν συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στον Άγιο Δομέτιο.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης «έθεσε στον ΓΓ του ΟΗΕ, την ανάγκη για διορισμό απεσταλμένου του το συντομότερο δυνατόν που θα αναλάβει να διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων από εκεί που έχουν διακοπεί».


xristodoulidis2


xristodoulidis

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική