Πολιτική

Κύπρος: Στη Λευκωσία κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής περπάτησε ο Σταϊνμάιερ – Δείτε φωτογραφίες

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Λευκωσίας, η οποία είναι η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Το Γερμανό πρόεδρο, στην περιήγησή του, στην παλιά Λευκωσία κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής συνόδευαν ο Κύπριος ομόλογός του Νίκος Χριστοδουλίδης και ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.


stanmier2


xristodoulidis

Ο κ.Χριστοδουλίδης στάθηκε στα οδοφράγματα και το φυλάκιο που συνάντησαν κατά μήκος της διαδρομής, υποδεικνύοντας σημεία σχετικά με την ιστορία και τη σημερινή διαμόρφωσή τους όσο διαρκεί η τουρκική κατοχή μέρους της Λευκωσίας.

Επιπλέον, οι τρεις άνδρες είχαν σύντομη συζήτηση με μέλη του Κέντρου Αριστείας CYENS, το κτίριο του οποίου βρίσκεται ακριβώς πίσω από το δημαρχείο Λευκωσίας και στο οποίο ο δήμος συμμετέχει ως εταίρος.

Ο Στάινμαϊερ ανέβηκε στην οροφή κτηρίου στη παλιά Λευκωσία από όπου μπορούσε να δει την κατεχόμενη και την ελεύθερη πόλη και τον διαχωρισμό της.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική