Πολιτική

Κύπρος: Χυδαία υπονοούμενα για «μαύρους» που θα στείλουν σε γυναίκα βουλευτή από συναδέλφους της

Χθες η Κυπριακή Βουλή ψήφισε κατά πλειοψηφία νομοθεσία που ποινικοποιεί τις «θεραπείες μεταστροφής» για άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε ότι με το νομοσχέδιο περιορίζεται ο ρόλος της Εκκλησίας στην άσκηση του πνευματικού της καθοδηγητικού ρόλου. Υπήρξαν τροπολογίες οι οποίες εγκρίθηκαν και ουσιαστικά οι ιερείς που συμβουλεύουν ΛΟΑΤΚΙ άτομα εξαιρούνται των περιορισμών του νόμου.

Ωστόσο κάποιοι βουλευτές θεωρούν το νόμο απαράδεκτο υποστηρίζοντας πως ενθαρρύνει την ομοφυλοφιλία κλπ.

Η βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδη, η οποία υπερψήφισε το νομοσχέδιο, με ανάρτηση της στο Twitter ανέφερε πως δέχθηκε απειλές μεταξύ των οποίων και κάποιες με χυδαία υπονοούμενα, όπως ότι θα της στείλουν «τρεις μαύρους».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ο οποίος καταψήφισε το νομοσχέδιο, έσπευσε να σχολιάσει την ανάρτηση της κας Ατταλίδου λέγοντας πως «μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ».

Το σχόλιο του αποδοκιμάστηκε έντονα από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι καλούν την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής να τον επαναφέρει στη τάξη, γιατί συχνά προκαλεί με σε σεξιστικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές τοποθετήσεις.


kypros_vouleutis

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο και φωτογραφίες: 8.000 άτομα σε πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

57 παραλίες της Ελλάδας που θυμίζουν επίγειο παράδεισο

Η ομολογία του 42χρονου «χασάπη της Βαρβακείου»: «Της άρπαξα το μαχαίρι και άρχισα να την καρφώνω»

—————-

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική