1 Ιουνίου 2020

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα βάλουμε τέλος στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

mitsotakisprofil-2-thumb-largeΤη βεβαιότητά του για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές εκφράζει με συνέντευξή του στο περιοδικό Politico ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα είναι η πρώτη φορά για τη χώρα που από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2010, μια εκλογική διαδικασία δεν θα αποτελέσει πηγή αβεβαιότητας για τις αγορές», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι θα επιστρέψει σε μπαράζ επενδύσεων μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

«Με όλα όσα έκανε και δεν έκανε ο Τσιπιρας η ανάπτυξη είναι στο 2%. Φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η ανάπτυξη με μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις» προσθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει επίσης ότι «η Ελλάδα θα χρειαστεί ανάπτυξη 3-4% για σειρά ετών προκειμένου να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα και να αναπληρώσει το 25% του ΑΕΠ που χάθηκε την περασμένη δεκαετία».

Παράλληλα, αναφέρεται στη μάχη κατά της διαφθοράς ανακοινώνοντας το σχέδιό του «για μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς» που θα λειτουργεί με τα δεδομένα του ΟΟΣΑ ελπίζοντας, όπως σημειώνει ο αρθρογράφος σε προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων.

Τέλος, δεσμεύεται ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι να βάλει ένα τέλος «στην υπερβολική φορολόγηση της μεσαίας τάξης» και να μειώσει τους φόρους στις επιχειρήσεις αλλά και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα ποτά.

«Οι νόμοι υπάρχουν και η ομάδα είναι έτοιμη» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.Πολιτική