17 Ιουνίου 2019

Κυριάκος: Η ΝΔ θα καταργήσει αμέσως το νόμο Παρασκευόπουλου

Ανάρτηση για τον νόμο Παρασκευόπουλου έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.«Με τον νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίσθηκαν περισσότεροι από 10.000 κρατούμενοι. Ανάμεσά τους καταδικασμένοι για ανθρωποκτονίες, έμποροι ναρκωτικών, βιαστές, παιδεραστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες, αντί να τον καταργήσει, ψήφισε την παράτασή του. Είναι αμετανόητοι. Η ΝΔ θα τον καταργήσει αμέσως» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Kαραγκούνης: Είναι αμετανόητοι
Στην υπόθεση του νόμου Παρασκευόπουλου και την παράταση την οποία πήρε από την κυβέρνηση αναφέρθηκε νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Καραγκούνης είπε: «Δεν αλλάζει μυαλά η κυβέρνηση, καθώς νομίζει πως ο νόμος είναι καλός».

«Δεν βλέπουμε να αλλάζει μυαλά η κυβέρνηση, προφανώς θεωρεί ότι αυτός ο νόμος είναι καλός σε αντίθεση με την πλειοψηφία του κόσμου που ζει τα επίχειρα αυτού του νόμου και που θεωρεί ότι θα έπρεπε ήδη να είχε καταργηθεί. Είναι αμετανόητοι σε αυτό το πλαίσιο. Με την τροπολογία που έφερε ο κ. Καλογήρου επαναφέρει τη δυνατότητα της πραγματογνωμοσύνης, δηλαδή στην ουσία προσπαθεί να θεραπεύσει αυτό το έκτρωμα το οποίο είχε γίνει τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Όμως ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν έχει να κάνει μόνο με τα πιστοποιητικά αναπηρίας, είναι ένα συνολικό οικοδόμημα όπου δίνει προνομιακή μεταχείριση στους καταδικασθέντες και στην ουσία δίνει τη δυνατότητα και στην προσωρινή κράτηση αλλά και μετέπειτα όταν έχει καταδικαστεί να φύγει πολύ νωρίτερα από όσο θα έπρεπε μέσα από τις φυλακές στη λογική της αποσυμφόρησης.»

Ερωτηθείς αν θα βγαίνουν οι βαρυποινίτες: «Υπό προϋποθέσεις βεβαίως και αν χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες του νόμου βγαίνουν πολύ νωρίτερα από ότι θα έπρεπε. Ο νόμος είναι και παραμένει ευεργετικός και στην προσωρινή κράτηση αλλά βέβαια και αργότερα όταν έχει υπάρξει ποινή. Ο νόμος λεει όσοι εκτίουν ποινή κάθειρξης που δεν υπερβαίνει τα 10 έτη απολύονται αν έχουν εκτίσει με οποιοδήποτε τρόπο τα 2/5 της ποινής. Αυτό αφορά κλοπές κατ’ επάγγελμα, αφορά ληστείες. Αν δείτε ποιοι αποφυλακίστηκαν το 2017 θα δείτε πάνω από 1.200 για κλοπές και πάνω από 300 για ληστείες. Με ευεργετικό τρόπο έχουν βγει εκτός φυλακής άνθρωποι που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και ληστές. Έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μας πει πόσοι από αυτούς οι οποίοι βγήκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου διαπράξανε βαρύτερο αδίκημα από αυτό που είχαν αρχικώς μπει και επανήλθαν στις φυλακές. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Ερωτηθείς αν με τις πρόσφατες αλλαγές στο νόμο θα είναι καλύτερη η εικόνα: «Το μόνο που αλλάζει είναι το 110Α για τα πιστοποιητικά μαϊμού ότι επανέρχεται περίπου στο προηγούμενο καθεστώς όλα τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, μέχρι τον Αύγουστο του 2019 θα παραμένει ο ίδιος νόμος.»

sofia_loukeri_300x250


Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image