5 Οκτωβρίου 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έφτασε στη Νέα Υόρκη – «Ο Ερντογάν θα πάρει απάντηση την Παρασκευή που θα μιλήσω στον ΟΗΕ»

Στη Νέα Υόρκη έφθασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πληροφορήθηκε τους ακραίους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σύμφωνα με τους οποίους η Ελλάδα πνιγεί παιδιά μεταναστών στο Αιγαίο.

«Του απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών» ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε ο κ. Μητσοτάκης, φθάνοντας στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ της Νέας Υόρκης, όπου κατέλυσε και τον περίμεναν οι Έλληνες δημοσιογράφοι.

«Τα υπόλοιπα θα τα ακούσετε στην ομιλία μου την Παρασκευή από το βήμα του ΟΗΕ» συμπλήρωσε.

Αμέσως μετά, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ, που είναι η πρώτη από μια σειρά επαφών που θα έχει στο περιθώριο της παρουσίας του στα Ηνωμένα Έθνη.

Η πρόκληση Ερντογάν με φωτογραφίες νεκρών βρεφών και η απάντηση Δένδια

Στα αμερικανικά εδάφη, στη συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, μεταφέρθηκε την Τρίτη η παραληρηματική διάθεση του Ταγίπ Ερντογάν που, παρά τις αυστηρές συστάσεις της Δύσης για αποφυγή προκλήσεων πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, επιδόθηκε σε νέες λεκτικές επιθέσεις, αδιαφορώντας για τους κανόνες διεθνούς Δικαίου.

«Πατώντας» στο μεταναστευτικό για να βρει αφορμή να επιτεθεί ξανά στην Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος επεδίωξε να προκαλέσει τις εντυπώσεις κατηγορώντας την Ελλάδα για… πνιγμούς βρεφών στο Αιγαίο ενώ δεν δίστασε να ενισχύσει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς με φωτογραφίες.

Στην κλιμάκωση αυτή της τουρκικής επιθετικότητας, η Αθήνα επέλεξε να δώσει μια ψύχραιμη απάντηση λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους όρους καλής γειτονίας. «Την καλούμε να επανέλθει στον χώρο της λογικής» δήλωσε συγκεκριμένα για την Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.Πολιτική