4 Αυγούστου 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε την αληθινή ελπίδα»

Με την κεντρική ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα για συμπόρευση όλων των δυνάμεων της χώρας που στοχεύουν στην νέα σελίδα που πρέπει να γράψει η χώρα, αλλά και σημειώνοντας την δυναμική που η Νέα Δημοκρατία σημειώνει και η οποία επιβάλλεται να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς είναι η μόνη πολιτική δύναμη σταθερότητας για τη χώρα, έδωσε το στίγμα της νέας πορείας που θα ακολουθήσει μετά το 11ο Συνέδριο το κόμμα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του 11ου Συνεδρίου έθεσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε εκλογική ετοιμότητα, σημειώνοντας : «Οι επόμενες εκλογές θα είναι μια μάχη για την ψυχή του Έθνους. Σήμερα βάζουμε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα σε όλη τη χώρα».

Με έναν λόγο συσπείρωσης και ενότητας, αλλά και ασκώντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνθηκε στους συνέδρους του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους συνέδρους για την εμπιστοσύνη και τον αγώνα τους προς την παράταξη και προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. «Ευχαριστώ όλους τους παλιούς φίλους, αλλά και τους νέους φίλους που βλέπουν στη ΝΔ, την μόνη ελπίδα για το μέλλον».   Αναφερόμενος στο 11Ο Συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε αληθινή ελπίδα, έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην Ελλάδα της κρίσης: «Η κρίση έφερε το θυμό και την απογοήτευση. Μέσα από τα δύσκολα όμως βγαίνουμε πιο δυνατοί. Είναι δρόμος που μας έδειξε και ο Στέλιος Ράμφος. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε την λογική ότι όλοι είμαστε το ίδιο στην πολιτική, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτό πρέπει να το δείχνουμε όμως και στην πράξη και το δείχνουμε κάθε μέρα».

«Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η εντολή που έχω από εσάς είναι αυτή. Να αλλάξουμε. Με καθαρές προγραμματικές θέσεις. Μειώνουμε τις λειτουργικές μας δαπάνες. Στη ΝΔ, όλοι έχουν ρόλο, χωρίς ομαδοποιήσεις, χωρίς κομματικούς αποκλεισμούς.   Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή. Άλλωστε πώς θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε τη χώρα, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Και η Νέα Δημοκρατία αλλάζει».

Είμαστε ένα κόμμα που αλλάζει, κι αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες. Αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα. Οι μεγάλες αλλαγές όμως χρειάζονται και κάποια σταθερά σημεία αναφοράς. Τα βρίσκουμε στην αλληλεγγύη και στην συστράτευση και την φυσιογνωμία της παράταξης. Γιατί εμείς είμαστε όχι μόνο το φιλελεύθερο, αλλά το μεγάλο λαϊκό κόμμα της παράταξης. Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο».

Κάνοντας αυστηρή κριτική στην παράταξη και στο κόμμα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Θέλω σήμερα να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Έχουμε κι εμείς σοβαρές παθογένειες. Φέρουμε ευθύνη κι εμείς για τις παθογένειες της μεταπολίτευσης, όπως ο λαϊκισμός, κρατισμός, πελατειακό κράτος, οικογενειοκρατία, ασθενείς θεσμοί, παρέμβαση στη δικαιοσύνη, κίτρινος Τύπος, διαφθορά».

«ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπάτησαν τον λαϊκό λαό δύο φορές»

Σε έντονους τόνους ήταν και η αντιπολιτευτική αναφορά που έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ., ζητώντας από τους Έλληνες πολίτες να «γυρίσουν την πλάτη στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» καθώς όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, έχουν εξαπατήσει τον ελληνικό λαό: «Αυτοί που τάχα επαγγέλλονται το νέο είναι οι χειρότεροι του χθες. Η διακυβέρνησή τους προκάλεσε ανυπολόγιστη φθορά στη χώρα. Φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία.

Τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου η Ελλάδα τα πλήρωσε πανάκριβα. Πολλαπλασιάζουν την αδικία και χάνουν την μία μετά την άλλη ευκαιρία για την χώρα. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες, την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή, σας εξαπάτησαν διπλά. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή».

Η επόμενη ημέρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της ΝΔ, έκανε αναφορά στα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Εμείς οι λιγότεροι και οι επώνυμοι είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους περισσότερους και τους ανώνυμους. Αυτό θα είναι το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας».

Συνέχισε σημειώνοντας: «Αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες και οι κυβερνόντες θα πάρουν το μάθημά τους. Όμως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν αρκούνται στην κριτική. Εμείς θα λάβουμε δύσκολες αποφάσεις. Και να ξέρετε ότι αγαπώ πολύ το κόμμα μου και γι’ αυτό δεν θέλω η ΝΔ να είναι στην αντιπολίτευση. Αγαπώ πολύ την χώρα μου και δεν θέλω οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είναι στην εξουσία».

«Ευκαιρίες κι όχι επιδόματα στη νέα γενιά»

Αναφερόμενος στους νέους ανθρώπους και στη νέα γενιά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση: Η δικά μου η γενιά μπήκε στην πολιτική τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Κάθε νέα χρονιά ήταν καλύτερη από την προηγούμενη. Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ, έγινε ισχυρή. Αποταμιεύσαμε, χτίσαμε σπίτια, κάναμε οικογένειες. Είχαμε πολλές δυνατότητες. Μόνο που δεν χρησιμοποιήσαμε κάθε ευκαιρία σωστά. Όμως η σημερινή νέα γενιά δεν αισθάνεται την αισιοδοξία που είχαμε εμείς. Είναι η γενιά της ανεργίας, των 360 ευρώ, που ζει από την σύνταξη των παππούδων. Που δεν μπορεί να κάνει οικογένεια. Είναι η γενιά που διχάζεται. Βλέπει γονείς να βυθίζονται στην ανασφάλεια. Απεχθάνεται την πολιτική και τους πολιτικούς. Μια γενιά που η Ευρώπη δεν της λέει τίποτα. Είναι όμως μια γενιά με απεριόριστες δυνατότητες. Η ΝΔ, πιστεύει στη νέα γενιά. Εμπνέεται από αυτή. Θέλει να την ενδυναμώσει, να της δώσει ευκαιρίες κι όχι επιδόματα.  Δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της ΝΔ, χωρίς έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι αυτό αποτελεί μια δική του δέσμευση προκειμένου η ΝΔ να βάλει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής της τους νέους ανθρώπους.

Ανάπτυξη και οικονομία

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους άξονες της ανάπτυξης και της οικονομίας σημειώνοντας: «Στόχος μας θα είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας. Έτσι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους. Επίσης, με έναν στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης η ΝΔ εγγυάται αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους Έλληνες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές και να προσελκύσουμε επενδύσεις. Σήμερα στη χώρα μας είναι εκατοντάδες οι επενδύσεις που δεν προχωρούν. Δεν είναι μόνο οι Σκουριές και το Ελληνικό».

«Είμαστε έτοιμοι, αλλά και αποφασισμένοι»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε τόσο στην μείωση φόρων, αλλά και σε μια σειρά από κοινωνικά θέματα, όπως η υγεία, η Παιδεία, το Περιβάλλον, τις μεταρρυθμίσεις, την δικαιοσύνη κά. Σημείωσε μεταξύ άλλων: “Εμείς είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας και το σχέδιό μας να αλλάξουμε την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική. Αλλά πάνω απ’ όλα έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους. Αυτή η δέσμευσή μου είναι αδιαπραγμάτευτη. Είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε και στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Και βέβαια είμαστε έτοιμοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος.

Αξιολόγηση παντού. Δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας και έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς Εξάρχεια. Έτοιμοι να φτιάξουμε μια Παιδεία, ποιοτική. Με δημόσια αλλά, ναι επιτέλους, και με ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας. Δεν θα ανεχθώ ούτε λεπτό την θλιβερή εικόνα παρακμής που παρουσιάζουν σήμερα τα Πανεπιστήμια. Τα φαινόμενα παρακμής θα παταχθούν. Γιατί δεν είμαστε μόνο έτοιμοι, αλλά και αποφασισμένοι. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα καινούργιο και σύγχρονο Σύνταγμα στη χώρα. Που θα εγγυάται σταθερότητα και κυρίως θα απελευθερώνει την δημιουργικότητα του Έλληνα”.

 «Όλοι μαζί»

Απευθυνόμενος στους συνέδρους ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την συστράτευση όλων των στελεχών προκειμένου όλοι μαζί να κοινοποιήσουν σε όλους το σχέδιο της ΝΔ: «Αυτές τις αλλαγές θα τις κάνουμε όλοι μαζί. Μαζί με την κοινωνία και με τα στελέχη της ΝΔ. Θα μιλήσουμε σε κάθε 40άρη που έχασε την δουλειά του και του έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα του βρει δουλειά στο δημόσιο. Στους νέους ανθρώπους που δεν αρκούνται στα επιδόματα ανέχειας, αλλά θέλουν δουλειά και προοπτική για το μέλλον τους. Σε κάθε επαγγελματία που νοιώθει ότι το κράτος είναι συνέταιρος στη δουλειά του. Σε κάθε συνταξιούχο που είδε τον σχεδιασμό της ζωής του να ανατρέπεται.

Σε κάθε πολίτη που είδε την περιουσία του να εξανεμίζεται. Σε κάθε πολίτη που η κρίση τον γονάτισε. Σε όλους θα κάνουμε γνωστό ότι στο σχέδιό μας υπάρχει πρόβλεψη για όλους και ότι σχεδιάζουμε όλοι μαζί το δικό μας μέλλον».

«Όραμά μου να γίνουμε όλοι καλύτεροι»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο όραμά του για την Ελλάδα σημειώνοντας πως Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι να γίνουμε όλοι λίγο καλύτεροι. Να αισθανθούμε ότι είμαστε μέρος μιας κοινής προσπάθειας. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Σημείωσε δε: «Χτίζουμε μια Ελλάδα που ενώνει όλους τους Έλληνες. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μιλάει με όρους διχασμού. Το παιδί που υποφέρει είναι και δικό μας παιδί. Ο άρρωστος πατέρας είναι και δικός μας πατέρας.

Ο άνεργος της διπλανής πόρτας, είναι και δικός μας άνθρωπος. Αυτός είναι ο πραγματικός πατριωτισμός. Οριοθετούμε μία και μόνο μάχη. Αυτή τη μάχη που πρέπει να κερδίσουμε για λογαριασμό όλων. Την μάχη για την βελτίωση της καθημερινότητας».

“Θέτω το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της ομιλίας του έκανε αναφορά και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, κατά την τελευταία δημόσια ομιλία του. «Κρατήστε την αισιοδοξία σας. Μην επιτρέψετε στο φόβο να νικήσει την ελπίδα. Έχουμε αναγεννηθεί πολλές φορές από τις στάχτες μας το ίδιο θα πράξουμε και τώρα».   Έκλεισε την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι η ΝΔ θα δώσει αγώνα «να φύγουν αυτοί που έκρυψαν τα όνειρά μας πίσω από το σκοτάδι του διχασμού. Οι επόμενες εκλογές θα είναι μια μάχη για την ψυχή του Έθνους.   Σήμερα βάζουμε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα σε όλη τη χώρα. Ο αγώνας θα είναι συνεχής. Κοιτάμε πάντα μπροστά είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες. Δεν έχει ταξικό πρόσημο η ΝΔ. Μοναδικό πρόσημο η Ελληνική Σημαία. Η ΝΔ είναι το κόμμα του λαού, αλλά κυρίως το κόμμα για το λαό. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσω ότι η πατρίδα μας θα έχει την εξουσία που της αξίζει.   Όταν το χαμόγελο και η σιγουριά θα επιστρέψει θα μπορούμε να πούμε ότι ναι, ήμουν κι εγώ εκει. Πολέμησα. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Οι Έλληνες δεν μπορούν άλλο να περιμένουν. Ναι, στην Ελπίδα μιας καινούργιας εποχής.