Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πρώτη ανάρτηση από την Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία βρίσκεται ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» με τον πρωθυπουργός να κάνει από εκεί την καθιερωμένη ανάρτησή του της Κυριακής για τον εβδομαδιαία απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού εξηγεί γιατί πρόκειται για μια «σημαντική επίσκεψη» στη συνέχεια χρησιμοποιεί μια ιαπωνική παροιμία για την σκόνη πριν να απαριθμήσει τις κυβερνητικές δράσεις που ξεχώρισε από την εβδομάδα που πέρασε.

Ο πρωθυπουργός κάνει αναφορά στο νέο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης για τους κατοίκους απομακρυσμένων νησιωτικών και ακριτικών περιοχών, στις αυξήσεις στις συντάξεις, την αναβάθμιση από τη Fitch και το πρόγραμμα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει την ανάρτησή του με μια κρητική μαντινάδα ανακοινώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το όρος Δίκτη «Απάτητο Βουνό», και έτσι θα έχουμε δύο Απάτητα Βουνά στην Κρήτη».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ιαπωνία

Καλημέρα από την Ιαπωνία! Τι κάνουμε εδώ; Είναι μια σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου…

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Sunday, January 29, 2023

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Καλημέρα από την Ιαπωνία! Τι κάνουμε εδώ; Είναι μια σημαντική επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μια χώρα με την οποία ελπίζουμε να αναπτύξουμε ακόμη στενότερες σχέσεις. Θυμίζω μόνο ότι οι θεσμικοί επενδυτές από την Ιαπωνία σταμάτησαν να επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα στα χρόνια της κρίσης λόγω της απώλειας της επενδυτικής βαθμίδας. Συνεπώς τώρα που βρισκόμαστε ένα σκαλοπάτι πριν την ανάκτηση της, η επίσκεψη εδώ είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη. Είναι πολλές οι συναντήσεις εδώ θα σας πω για αυτά την επόμενη εβδομάδα. Στα δικά μας θέματα, αυτή την εβδομάδα έχω ξεχωρίσει μικρές και μεγάλες δράσεις, που όμως όλες πιστεύω ότι συνεισφέρουν θετικά στη ζωή των ανθρώπων. Ή όπως λέει μία γιαπωνέζικη παροιμία που διάβασα πρόσφατα: «Ακόμη και η σκόνη, όταν στοιβάζεται, μπορεί να γίνει βουνό».

Μία «μικρή» αλλά πολύ σημαντική είναι το νέο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης. Αφορά τους κατοίκους απομακρυσμένων νησιωτικών και ακριτικών περιοχών και έχει στόχο να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Ήδη έχουν ενταχθεί σε αυτό 441 ωφελούμενοι με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη. Μπορεί να φαίνεται μικρός ο αριθμός – αλλά δεν είναι.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική