Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και όχι πειραματισμούς και συμμαχικές κυβερνήσεις

Γερό φίνις ώστε το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τη βούληση του λαού, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του σε πολίτες του Πειραιά το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως τονισε ο πρωθυπουργός «θέλουμε από άκρη σε άκρη όλη η Ελλάδα να στείλει το ίδιο μήνυμα ότι θα είναι γαλάζια. Ο Πειραιάς θα είναι γαλάζιος, η Β΄ Πειραιά θα είναι γαλάζια».

«Η χώρα δεν χρειάζεται αβεβαιότητα και αστάθεια ούτε χρειάζεται πειραματισμούς και συμμαχικές κυβερνήσεις που πάντα ο ένας θα κοιτάει πώς θα υπονομεύσει τον άλλον» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας τη σιγουριά του ότι «θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές και θα τους κερδίσουμε με διάφορα».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε ξανά «να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Πάμε καλά και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα και θα πάμε καλύτερα. Πάμε να τα δώσουμε όλα και το βράδυ της Κυριακής εκτός από τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης, να πανηγυρίσουμε και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τήρησε «στο ακέραιο τη συμφωνία αλήθειας του 2019. Σήμερα παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα είναι μία καλύτερη χώρα και ο Πειραιάς μία καλύτερη πόλη».

«Ο Πύργος του Πειραιά μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο κτίριο για 300 εργαζόμενους με νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς. Το πώς αλλάζει ο Πειραιάς δείχνει το πώς αλλάζει και όλη η πατρίδα μας και αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί μόνο με ισχυρή Νέα Δημοκρατία νικήτρια».

Με αφορμή, μάλιστα, τις εκλογές στην Τουρκία ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι εκλογές που έρχονται έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για την οικονομία την υγεία την παιδεία και τις συντάξεις αλλά και τεράστια σημασία για την εξωτερική πολιτική. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση της Τουρκίας αυτά τα τέσσερα χρόνια αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που κρατήσαμε τη χώρα ισχυρή και απαντήσαμε με ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και χτίσαμε συμμαχίες».

«Θα πρέπει οι πολίτες που θα ψηφίσουν την Κυριακή να αναλογιστούν ότι ψηφίζουν για κυβέρνηση και πρωθυπουργό που πρέπει να κρατήσει σταθερό και ασφαλές το σκάφος της χώρας σε ταραγμένα νερά και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικό κεφάλαιο στην ομιλία Μητσοτάκη στον Πειραιά αποτέλεσαν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη των αδύναμων: «Σε όλες τις δυσκολίες το κράτος στάθηκε ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους. Εμείς είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας. Στηρίξαμε τους απόμαχους της εργασίας. Τον λογαριασμό για τον νόμο Κατρούγκαλου να τον στείλετε στον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Κατρούγκαλο».

Δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι «για όσους συνταξιούχους δεν είδαν αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς θα εξακολουθούμε να στηρίξουμε μέχρι η προσωπική διαφορά να σβήσει οριστικά».

Όσον αφορά τη ρητορική του Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός είπε ότι «τον ξέρουμε καλά τον έχουμε δοκιμάσει, δεν πιστεύουμε τίποτα από τα ψέματα που λέει. Προτιμώ να μιλώ για το μέλλον και για τα σχέδιά μας για μία ισχυρή Ελλάδα. Εμείς είμαστε η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα του τόπου».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική