30 Ιανουαρίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης – Όλαφ Σολτς: Δείτε live τη συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου

Συνέντευξη τύπου παραχωρούν αυτή την ώρα Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς μετά την ολοκλήρωση της κατ΄ιδίαν συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου και η οποία διήρκησε περισσότερο από την αρχικώς προγραμμτισμένη μια ώρα.

Δείτε live τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Σολτς 


Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Olaf Scholz

Στον σύντομο διόλογο που είχαν  νωρίτερα μπροστά στις κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στον Γερμανό καγκελάριο για τον Εθνικό Κήπο εξηγώντας του ότι κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα σε μια εποχή που υπήρχε ακόμα ισχυρή η γερμανική επιρροή στην Ελλάδα.


maksimoy-1


maksimoy-2


maksimoy-3

Πριν την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Όλαφ Σολτς έκανε ανάρτηση στο twitter στην οποία αφού ευχήθηκε «καλημέρα» στον Έλληνα πρωθυπουργό, στη συνέχει αναφέρθηκε στην «εντυπωσιακή» Ακρόπολη προσθέτοντας ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα συζητήσουν τον τρόπο μείωσης των υψηλών τιμών της ενέργειας. Παράλληλα χαρακτήρισε ως «καλό» το γεγονός ότι Γερμανία και Ελλάδα εργάζονται στενά μαζί και είναι φίλοι τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ

Το πρωί  ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξενάγησε τον κ. Σολτς στην Ακρόπολη ενώ στις 12 το μεσημέρι οι ηγέτες Ελλάδας και Γερμανίας αναμένεται να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξή τύπου και να απαντήσουν στις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Θα ακολουθήσει, δε, γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.


mitsotakis-scholtz-mak2

Φωτογραφία: William Faithful


mitsotakis-scholtz-02

Φωτογραφία: William FaithfulΠολιτική