Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σημαντική συμβολή στην εξέλιξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το νέο μουσείο στη Βεργίνα

Το νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα είναι μια «σημαντική συμβολή στην εξέλιξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» και ξεπερνά τα σύνορα όχι μόνο της Ημαθίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εγκαινίασε το πρωί της Δευτέρας (19/12) το νέο Μουσείο.

«Το νέο Μουσείο ενσαρκώνει μία νέα δυναμική προσέγγιση της σχέσης του με τον αρχαιολογικό χώρο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cp5m8q4qoc9d)

Κι αυτό γιατί, όπως και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, πρόκειται για έναν πολυμορφικό μουσειακό χώρο, που ενσωματώνει και ενώνει το νέο κεντρικό κτίριο με το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών (Βεργίνα), ο οποίος περιλαμβάνει το Ανάκτορο του Φιλίππου, την ταφική συστάδα των Τημενιδών, καθώς και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων. Το νέο Μουσείο, το κεντρικό μουσειακό κτίριο, σχεδιάστηκε για να γίνει η νοηματική πύλη εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και στην ιστορία των Αιγών, στην ιστορία και τον πολιτισμό των Μακεδόνων, αλλά και στην ελληνιστική Οικουμένη, εφόσον εδώ θα φιλοξενηθεί η φυσική έδρα του Ψηφιακού Μουσείου «Μέγας Αλέξανδρος, από τις Αιγές στην Οικουμένη».

Το νέο Μουσείο, εκτός από το εισαγωγικό έκθεμα «παράθυρο στον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» φιλοξενεί πέντε εκθέσεις:

1. Την έκθεση αρχιτεκτονικών με κεντρικό έκθεμα το αναταγμένο τμήμα του ανακτόρου,
2. Την έκθεση γλυπτών,

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική