26 Ιανουαρίου 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι των ακραίων της Ευρώπης

imagehandlerΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 989, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι όλων των ακραίων της Ευρώπης. Διότι, από τη μία δίνουν δικαίωμα σε κάποιους να αμφισβητήσουν την προσπάθεια του ελληνικού λαού, όχι της Κυβέρνησης, και από την άλλη, όταν πάμε στο δια ταύτα, συντάσσονται απόλυτα με τις επιταγές των πιο σκληρών της Ευρώπης. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος έχουν δεσμευθεί σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια. Αίτημα του κ. Σόιμπλε».

«Ο κ. Τσακαλώτος υπογράφει μία κατάπτυστη επιστολή, η οποία σε 5 διαφορετικά σημεία, στην ουσία, ζητάει συγγνώμη για αυτό το οποίο έκανε, όταν την προηγούμενη ημέρα ο πρωθυπουργός έλεγε ότι “δεν θα μας πουν οι ξένοι πως θα μοιράσουμε τα χρήματα”. Και μετά, την επόμενη ημέρα, πάλι ένας Υπουργός της Κυβέρνησης μιλάει για 13η σύνταξη. Και ο κ. Τσακαλώτος αρθρογραφεί, κατηγορώντας την Ευρώπη για ένα σφιχτό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής.  Πρέπει να καταλάβει ο κ. Τσακαλώτος ότι είναι Υπουργός, ότι έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ότι εκπροσωπεί την Ελληνική Δημοκρατία και ότι το χρέος του, αυτή τη στιγμή, είναι πως θα ανατάξει την Ελληνική Οικονομία. Κάτι το οποίο, προφανώς, δεν γνωρίζει πως θα κάνει. Εξ ου και αναλώνεται σε πυροτεχνήματα επικοινωνιακού χαρακτήρα».

«Οι δανειστές – και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό – βάζουν στόχους. Δεν επιβάλλουν μείγμα πολιτικής. Κανείς από το εξωτερικό δεν μας είπε αυξήστε φόρους και μην κόψετε δαπάνες. Ήταν μία συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω και εγώ ένα ερωτηματικό γιατί οι δανειστές, με τόσο μεγάλη ευκολία, δέχτηκαν κάτι το οποίο ήταν εσφαλμένο για την ελληνική οικονομία. Και οι δανειστές έχουν την ευθύνη τους. Διότι, όλοι αναγνωρίζουν, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ότι το μείγμα πολιτικής, το οποίο ακολουθεί αυτή η Κυβέρνηση, είναι καταστροφικό για την πραγματική οικονομία. Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται ούτε για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ούτε για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Θεωρεί, ενδεχομένως, ότι είναι ένα πολιτικό κοινό, το οποίο δεν τον ενδιαφέρει. Κατά συνέπεια, θα κοιτάξει να το υπερφορολογήσει μέχρι αφανισμού».

«Υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο κυοφορείται και έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσλαμβάνει σωρηδόν συμβασιούχους, τους οποίους σχεδιάζει να μετατρέψει σε μόνιμους. Να κάνει, δηλαδή, το ίδιο λάθος το οποίο έκαναν και άλλα κόμματα στο παρελθόν. Να φορτώσει το Δημόσιο με πλεονάζον προσωπικό. Και με μία κατάπτυστη τροπολογία, την οποία την τελευταία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή για τα Χριστούγεννα, δίνει τη δυνατότητα, κυρίως σε Δημάρχους, να αποδέχονται δικαστικές αποφάσεις, που τακτοποιούν και μονιμοποιούν, στην ουσία, από την πίσω πόρτα συμβασιούχους, σε πλήρη παράβαση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος».

«Η Κυβέρνηση έχει απαξιωθεί στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει τίποτα καλύτερο από τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνησή του. Η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Το ζητούμενο είναι πως εμείς θα χτίσουμε την αξιοπιστία μας. Θα πούμε την αλήθεια στους πολίτες για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους».Πολιτική