30 Ιανουαρίου 2023

Κυριαρχία Μητσοτάκη, κυβέρνησης και ΝΔ δείχνει η έκτη κατά σειράν δημοσκόπηση

Την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του και την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καρπωθεί οφέλη από τον πόλεμο φθοράς στον οποία έχει επιδοθεί, επιβεβαιώνει μια ακόμη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σε μια περίοδο που η χώρα κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Στην έκτη κατά σειράν μέτρηση της κοινής γνώμης που διενεργήθηκε από την εταιρία Marc και δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1, η κυβερνητική παράταξη διατηρεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ άνετο προβάδισμα το οποίο με τις απαραίτητες αναγωγές των ευρημάτων στην πρόθεση ψήφου υπερβαίνει και τη διαφορά των οκτώ ποσοστιαίων μονάδων που είχαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.


dimoskopisi__15_

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,1% και το ΜέΡΑ25  3%. Εκτός Βουλής με 2,3% μένουν το «Εθνικό κόμμα Έλληνες» και η Εθνική Δημιουργία με 1%. Στο 3,6% ανέρχονται όσοι επιλέγουν άλλο κόμμα, στο 1,7% υπολογίζονται όσοι δηλώνουν πρόθεση να ρίξουν άκυρο ή λευκό, στο 2,1% όσων σκοπεύουν να απέχουν και στο 9,3% το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Μπροστά σε όλα ο Μητσοτάκης

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 47,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 34,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας 33,7%.


dimoskopisi__6_Πολιτική