Πολιτική

Κυρώθηκε από τη Βουλή η σύμβαση κατασκευής του βορείου οδικού άξονα Ε-65

Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισε το 2021 έτος υποδομών, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 3,2 δις ευρώ

Με ευρύτερη πλειοψηφία κυρώθηκε η σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε – 65 από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της σύμβασης η οποία προβλέπει επιπλέον χρηματοδότηση για την κατασκευή και του βορείου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου μήκους 70 χιλιομέτρων ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Καραμανλής: Έως τέλος του έτους ξεκινούν οι εργασίας για το Πάτρα – Πύργος

Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε το 2021 ως έτος υποδομών επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 3,2 δις ευρώ.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Υπάρχουν δύο τρόποι πολιτικής για τα μεγάλα έργα υποδομών. Ο ένας να λες λόγια και να εγκαινιάζεις μουσαμάδες. Να εμφανίζεις έργα χωρίς αντίκρισμα και χρηματοδότηση. Υπάρχει και ο άλλος τρόπος που δεν περιλαμβάνει πυροτεχνήματα και μεγάλα λόγια. Βάζεις κάτω το κεφάλι και δουλεύεις παρουσιάζοντας έργα» για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα 4,5 χρόνια συμβασιοποίησε έργα κάτω από 800 εκατ. ευρώ και εμείς σε μόλις δύο χρόνια βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης έργα 3,5 δις ευρώ».

Μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην Γραμμή 4 του Μετρό, τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος όπου εκτίμησε ότι εως το τέλος του έτους θα ξεκινήσουν τα έργα κ.α..

«Σήμερα έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο έργων 13 δις ευρώ. Το 2021 είναι έτος υποδομών. Μεγάλα έργα που είχαν κολλήσει ξεμπλοκάρονται» είπε χαρακτηριστικά.

Πέραν αυτών ο υπουργός ανέφερε ότι σε εξέλιξη υπάρχουν 20 ΣΔΙΤ με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 5 δις ευρώ ενώ προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για τις προτάσεις καινοτομίας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική