19 Αυγούστου 2022

Κυβέρνηση: Τα ΚΕΚ δεν θα πληρωθούν για το καταργηθέν πρόγραμμα τηλεκατάρτισης

«Τα ΚΕΚ δεν θα πάρουν τίποτα» έλεγαν κυβερνητικά στελέχη στο – «Ούτε διαφώνησε ούτε αντέδρασε» ανέφρεαν για την στάση Βρούτση στην παρέμβαση Μητσοτάκη – «Διορθώθηκε μια αστοχία»

«Διορθώθηκε μια αστοχία» σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη, αναφορικά με την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία καταργείται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης και οι επιστήμονες θα λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις.

Τα ίδια στελέχη υπογράμμιζαν την πολύ μεγάλη κριτική που δέχτηκε το υπουργείο Εργασίας, και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αποφάσισε να παρέμβει και να διορθώσει το πρόβλημα. Σε ερώτηση για τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τόνιζαν επίσης πως «δεν διαφώνησε, ούτε αντέδρασε» στην παρέμβαση Μητσοτάκη.

Απαντώντας σε ερώτηση του protothema.gr, τα κυβερνητικά στελέχη υπογράμμιζαν ότι τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) δεν θα λάβουν χρήματα για τα καταργηθέντα προγράμματα τηλεκατάρτισης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα Κέντρα, από τούδε και στο εξής, θα αξιολογούνται. Αυτό αναφέρεται, άλλωστε, και στη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση: «Ταυτόχρονα, με εντολή του πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια».

Τα ίδια στελέχη, τέλος, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, καλούσαν την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι πιο προσεκτική, επισημαίνοντας την «απουσία» της τέως υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.Πολιτική