Οικονομία

Λαγκάρντ σε Παρίσι: Επισπεύστε τις μεταρρυθμίσεις

3EE0A9D7510D3D70897C45FD007D1298.jpg Να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και την ενίσχυση της ανάπτυξης κάλεσε τη Γαλλία η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos», η επικεφαλής του ΔΝΤ καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να εφαρμόσει «ειλικρινώς και σύντομα δομικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη».

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους για το 2014 και το 2015 ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία δεν κατέγραψε ανάπτυξη για δεύτερο συναπτό τρίμηνο.

Η Λαγκάρντ, η οποία διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας από το 2007 ως το 2011, δήλωσε ακόμη ότι δεν θεωρεί υπερβολική την πολιτική λιτότητας στην Ευρωζώνη και χαρακτήρισε τον ρυθμό μείωσης του ελλείμματος «κατάλληλο για κάθε χώρα» μέλος της Ευρωζώνης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία