Διεθνή

Λίβανος: Άνδρας συνελήφθη επειδή απείλησε να αποκεφαλίσει παιδιά

3434DA340B276301FF73D30FC4760FDC.jpgΟ άνδρας απείλησε τα παιδιά αστειευόμενος κι εκείνα αντιδρούν τρομαγμένα. Επρόκειτο για ένα «σκληρό αστείο» ανέφερε αστυνομική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Προσωρινά κρατήθηκε και η μητέρα των τριών παιδιών, η οποία βρήκε το αστείο διασκεδαστικό.

Ένας άνδρας, που στο πλαίσιο ενός αστείου εμφανίζεται σε ένα βίντεο να απειλεί 3 παιδιά Σύρων προσφύγων ότι θα τα αποκεφαλίσει, συνελήφθη στο Λίβανο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Η Αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση για λίγο και τη μητέρα των παιδιών, η οποία δήλωσε ότι βρήκε διασκεδαστικό το θέαμα αυτό επιστρέφοντας από τη δουλειά.

Το βίντεο αναρτήθηκε το Σάββατο στο YouTube και κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο. Σε αυτό εμφανίζονται 3 μικρά παιδιά να κλαίνε, μπροστά από έναν άνδρα που στέκεται πίσω από την κάμερα ο οποίος τα απειλεί με ένα μαχαίρι λέγοντας «ποιανού το κεφάλι θα κόψω πρώτο κομμάτια;».

Τα παιδιά, τρομοκρατημένα, απαντούν δείχνοντας το ένα το άλλο.

Επρόκειτο για ένα «σκληρό αστείο» ανέφερε η αστυνομική πηγή σύμφωνα με την οποία «οι δυνάμεις Εσωτερικής Ασφαλείας συνέλαβαν τον άνδρα που τράβηξε αυτό το βίντεο». Το περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία Ναμπατιγιέ στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, η μητέρα, που είχε εμπιστευτεί τα παιδιά της στο γείτονα ενώ εκείνη εργαζόταν, τέθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα υπό κράτηση.

Αφέθηκε ελεύθερη αφού υποσχέθηκε ότι θα συμπεριφέρεται καλύτερα στα παιδιά της.
«Στο τέλος του βίντεο, η μητέρα επιστρέφει από τη δουλειά, [εκείνη λέει] ότι το σκηνικό την διασκεδάζει και ότι ζήτησε [από το γείτονά της] να της στείλει το βίντεο» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αστυνομική αυτή πηγή χαρακτήρισε το περιστατικό «μεμονωμένη ενέργεια» όμως υπογράμμισε ότι το βίντεο αυτό συνιστά μια νέα ένδειξη του αντίκτυπου του πολέμου στη Συρία στο Λίβανο.

«Παραμένουμε σε επαγρύπνηση, όμως αυτό το βίντεο δείχνει την ισχύ της επίδρασης [στο Λίβανο] του πολέμου στη Συρία» προσέθεσε ο αστυνομικός.

«Οι πολίτες επηρεάζονται από τις εικόνες των αποκεφαλισμών και ορισμένοι αρχίζουν να τις μιμούνται. Τα καημένα τα παιδιά, είχαν τρομοκρατηθεί».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή