Πολιτική

Λιβύη: Μετά την παγίδα στον Νίκο Δένδια, έστειλαν «διαδηλωτές» στην ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη

Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» στην μεταβατική κυβέρνηση της Τρίπολης το γεγονός ότι ο Νίκος Δένδιας αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψη στην ανατολική Λιβύη μετά την παγίδα που επιχείρησε να του στήσει η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, η οποία ήταν αυτή που υπέγραψε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο με την Τουρκία.

Μετά την θρασεία απάντηση δια του υπουργείου Εξωτερικών και την απόφαση να ανακληθεί ο επιτραμένος της Λιβύης στην Αθήνα, «εξοργισμένοι διαδηλωτές» συγκεντρώθηκαν την Κυριακή έξω από το κτήριο της πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη και φώναξαν συνθήματα κατά της χώρας μας αλλά και κατά του Νίκου Δένδια προσωπικά.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο twitter του The Libya Observer οι «εξαγριωμένοι διαδηλωτές» απαίτησαν να αποχωρήσει η ελληνική διπλωματική αποστολή από την Τρίπολη ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με την αστυνομία που βρισκόταν στην περιοχή για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν «η Λιβύη επιθυμεί την ειρήνη και η Ελλάδα στηρίζει τον πόλεμο», «ο Δένδιας είναι σύμμαχος των εγκληματιών πολέμου», «Δένδια έχεις βαμμένα τα χέρια σου με αίμα», «θα υπερασπιστούμε τα θαλάσσια σύνορά μας με αίμα».