Πολιτική

Λοβέρδος: Κατεβαίνω στις ευρωεκλογές με δικό μου κόμμα, δεν είχα ποτέ πρόταση από τη ΝΔ

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος και να κατέβει στις ευρωεκλογές γνωστοποίησε απόψε στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μέσω συνέντευξης εξήγησε τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση και ξεκαθάρισε πως ο νέος φορέας θα κινείται ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι έχει βρει το όνομα του νέου κόμματος το οποίο θα ανακοινώσει σε λίγες εβδομάδες και απάντησε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν δέχθηκε πρόταση συνεργασίας από τη Νέα Δημοκρατία

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Λοβέρδου στην ΕΡΤ.

Για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια – καταλήψεις και εξετάσεις

Όσοι δεν θέλουν τα μη κρατικά πανεπιστήμια και καταλαμβάνουν τα δημόσια, φθείρουν την περιουσία και σταματούν την λειτουργία τους κάνουν καλό στα ιδιωτικά και υπονομεύουν τον στόχο τους. 

Δεν είναι δικαίωμα η κατάληψη. Δεν έχεις δικαίωμα να καταλαμβάνεις. Δεν είναι δικαίωμα η καταστροφή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκης σε αυτό τοι επίπεδο απέτυχε πλήρως. 

Έφτιαξε την πανεπιστημιακή αστυνομία και το μέτρο αυτό απέτυχε. Πρέπει να δει τις ευθύνες της η κυβέρνηση. Η κοινωνία θέλει, το πολιτικό σύστημα είναι υπέρ μιας κανονικής λειτουργίας των πανεπιστημίων αλλά δεν γίνεται τίποτα. Θέλει η κυβέρνηση αλλά δεν μπορεί. 

Είναι δυνατόν να λειτουργήσει το κράτος χωρίς τάξη.; 

Πρέπει να είναι μη κερδοσκοπικά και παράλληλα να προστατευτούν τα δημόσια. Πρέπει να δημιουργηθούν αλλά με παράλληλη υποστήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων. Ειδικά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Στίγμα για νέο κόμμα και όνομα 

Κάθε πατριωτικό αίτημα που ανταποκρίνεται στην βούληση της κοινωνίας δεν το χαρίζουμε στους φασιστές. Δεν βγαίνω από δεξιά. Βγαίνω από την κοινωνία και λέω αυτά που λέει και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. 

Ωραίος τίτλος κόμματος “Κέντρο” αλλά είναι κατοχυρωμένος στον Άρειο Πάγο.

Εξοπλιστικά:

Ενισχυθήκαμε πολύ παραπάνω από την ενίσχυση της Τουρκίας. Από όλη αυτή την ιστορία η Τουρκία βγαίνει ζημιωμένη. 

Η Ελλάδα προηγείται και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε σε αυτό τον τομέα. 

Ελληνοτουρκικά

Δεν πιστεύω στην προοπτική προσφυγής στην Χάγη. Μακάρι να γίνει αλλά πιστεύω ότι δεν έχει ρεαλισμό αυτή η προοπτική. Με απά που λέει κάθε μέρα ο Ερνογάν δείχνει ότι δεν έχει κάνει πίσω ούτε βήμα. Αξιοποιεί την Ελλάδα για την έξωθεν καλή του μαρτυρία προς Δύση και αυτό εμάς μας συμφέρει. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι του και να αλλάξει. Καλώς συζητάμε αλλά μην πιστεύουμε ότι μέσω αυτής της συζήτησης θα φτάσουμε στην Χάγη. 

Ο πρόεδρος Κασσελάκης με τον ναύαρχο Αποστολάκη δίπλα του άλλαξε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα θέματα και αυτό είναι θετικό. Ψήφισε τον προϋπολογισμό για ένοπλες δυνάμεις. 

Όπως προχωρούν πλέον τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται. Σε αυτό το χώρο δεν βρίσκεις πια  εύκολα διαφοροποιήσεις.

Για την πολιτική κατάσταση 

Υπάρχει η χιονάτη και οι 7 νάνοι. Έχει ένα μεγάλο κόμμα και 7 μικρά. Έχει έναν κατάλληλο για πρωθυπουργό και από εκεί και πέρα να έχει το ΠΑΣΟΚ 13-14 με τον αρχηγό του στο 7% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 12% και τον αρχηγό του στο 6%. Λοείπουν ποσοστά που θα δείχνουν ότι ο δεύτερος μπορεί να είναι πρωθυπουργοποιήσιμος 

Για το κόμμα που θα ιδρύσει

Θα κάνω τώρα κομμα για τις ευρωεκλογές και θα είμαι υποψήφιος. Το κόμμα τοποθετείται στο κέντρο ανάμεσα στο στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Έχω ακόμα να διανύσω για τις ανακοινώσεις. Έχω βρει το όνομα. Το ΕΜΠΡΟΣ είναι σύνθημα μου. Δεν το σκέφτηκα από τον Μακρόν. Το έχουν κατοχυρώσει άλλοι για τίτλο κόμματος αλλά θα είναι το σύνθημα μου. 

Δεν υπήρχε ποτέ θέμα να κατέβω υποψήφιος με την ΝΔ.  

Έλεγα ότι φίλοι μου και άνθρωποι που με συναντούσαν στο δρόμο μου έλεγαν να κατέβω με την ΝΔ όμως δεν είχα μιλήσει για τα δικά μου σχέδια. Από την ΝΔ δεν μου έγινε ποτέ πρόταση. 

Κάνω κόμμα γιατί πιστεύω ότι στον χώρο αυτό υπάρχει κενο. Υπάρχει πρωθυπουργός που παίρνει 42% στην καταλληλότητα και αντίπαλοι του που είναι στο 7 και 6%. Υπάερχει ένας πρωθυπουργίσιμος και άλλοι που δεν είναι. Στοχεύω να καλύψω αυτό. 

Υπάρχει ανάγκη αντιπολίτευσης που θα λέει “ναι” στην ανάγκη αξιολόγησης αλλά η κυβέρνηση δεν το έχει κάνει πράξη. 

Κάνω κόμμα για να παίξει κάποιο ρόλο ως κυβέρνηση. Δεν κάνεις κόμμα αν πιστεύεις ότι δεν θα γίνει κάποια στιγμή κυβέρνηση. 

Απόψε σβήνω ερωτήματα 

Δηλαδή θα ανακοινώσω το κόμμα όταν διανύσω όλα τα βήματα που πρέπει να διανυθούν

Διευκρίνησα ότι δεν είχα πρόταση από την ΝΔ

Εξήγησα ποιο κενό θέλω να καλύψω. Να πω τα καλά και τις αστοχίες. 

Χρειάζομαι χρόνο, τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική