Πολιτική

Λύση στο πρόβλημα των πνευματικών δικαιωμάτων του Καναλιού της Βουλής έδωσε η διοίκηση του κοινοβουλίου

Η εκκρεμότητα έχει προκαλέσει οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου – Μετά από διαπραγματεύσεις υπήρξε μείωση στην αρχική οφειλή και συμφωνήθηκε νέο πλαίσιο σταθερών πληρωμών

Λύση στο χρονίζον πρόβλημα της κάλυψης των πνευματικών δικαιωμάτων σκηνοθετών, σεναριογράφων και θεατρικών συγγραφέων από πλευράς του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής έδωσε η διοίκηση της Βουλής των Ελλήνων.

Η εκκρεμότητα αυτή είχε δημιουργήσει σημαντικότατη οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου ενώ άφηνε έκθετους και τους ίδιους τους συντελεστές σειράς ψυχαγωγικών και λοιπών εκπομπών που προβάλλονταν στο Κανάλι.

Κατόπιν εντατικών διαπραγματεύσεων, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Βουλής κ. Κ. Τασούλα και του Γενικού Γραμματέα, κ. Γ. Μυλωνάκη, o Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων-Αθηνά, ο οποίος εκπροσωπεί τις ανωτέρω κατηγορίες δημιουργών, αποδέχθηκε μείωση της τάξης του 70,54% ή 226.599 ευρώ επί της αρχικής οφειλής ενώ συμφωνήθηκε και η διαμόρφωση ενός πλαισίου σταθερών πληρωμών προς αποφυγή εκ νέου καθυστερήσεων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική