25 Νοεμβρίου 2020

Μάχη για τη ζωή δίνουν οι 14χρονες που πυροβολήθηκαν από συμμαθητή τους στο Σιάτλ

7F0B391C5EAD37B54A7659D3B55D775A.jpgΤα δύο 14χρονα κορίτσια καθώς και δύο ακόμα αγόρια, ηλικίας μεταξύ 14 και 15 ετών, δέχτηκαν σφαίρες στο κεφάλι από τον συμμαθητή τους Τζέιλεν Φράιμπεργκ, ενώ βρίσκονταν στην καφετέρια του σχολείου τους. Ένα κορίτσι ακόμα έπεσε νεκρό, ενώ στη συνέχεια ο έφηβος δράστης αυτοκτόνησε.

Στιγμές αγωνίας, θλίψης και οργής περνούν οι γονείς των τεσσάρων παιδιών τα οποία την Παρασκευή πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από συμμαθητή τους στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Η κατάσταση της υγείας των δύο κοριτσιών παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη, δήλωσε η Τζοάν Ρόμπερτς, επικεφαλής της κλινικής Πρόβιντενς Ρίτζιοναλ στο Έβερετ. «Βλέπουμε δάκρυα, θυμό και θλίψη» δήλωσε. «Κατανοούν την κατάσταση», προσέθεσε.

Τα δύο 14χρονα κορίτσια καθώς και δύο ακόμα αγόρια, ηλικίας μεταξύ 14 και 15 ετών, δέχτηκαν σφαίρες στο κεφάλι από τον συμμαθητή τους Τζέιλεν Φράιμπεργκ, επίσης 14 ετών, την Παρασκευή και ενώ βρίσκονταν στην καφετέρια του σχολείου Μέρισβιλ-Πίλτσακ στο Μέρισβιλ. Από τα πυρά του νεαρού ένα ακόμα κορίτσι έπεσε νεκρό, ενώ στη συνέχεια ο Φράιμπεργκ αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες», δήλωσε η κ. Ρόμπερτς. «Για τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες δεν θα ξέρουμε πολλά».

Τα δύο κορίτσια και ένα αγόρι υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ το ένα αγόρι μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο καθώς τα τραύματα που έφερε στο σαγόνι δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή του. Τα δύο αγόρια ήταν ξαδέλφια του δράστη.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι στον τόπο της τραγωδίας βρήκαν ένα περίστροφο διαμετρήματος 40 χιλιοστών, ενώ ανέκριναν τουλάχιστον 100 αυτόπτες μάρτυρες.

Η Αστυνομία δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει τα κίνητρα του έφηβου δράστη, που ήταν δημοφιλής στο σχολείο.Διεθνή