7 Δεκεμβρίου 2019

Μάκης Βορίδης: Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης

5c0cfa4bcd3a1833115e9112«Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης», δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Βορίδης παραδέχεται έχει συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν «τέτοιες απαράδεκτες ιδέες» και υπογραμμίζει προς άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας, ότι «αποκηρύσσει κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική».

Στη γραπτή δήλωσή του, που έρχεται ως απάντηση στην προτροπή του γ. γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτωρ Ελιέζερ, που τον κάλεσε να αποκηρύξει το αντισημιτικό του παρελθόν, ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι κατά την θητεία του σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις το εθνικιστικού χώρου «έχει συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες».

Επιπροσθέτως για να – όπως αναφέρει – «κατευναστούν οι ανησυχίες», προσθέτει τα εξής: Ότι «ως μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους μου της Knesset, του Ισραηλινού Κοινοβουλίου, έχω τρεις διαδοχικές χρονιές εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής να καταστεί μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης και αδιάστικτα και συστηματικά υποστηρίξει την καταδίκη του αντισημιτισμού. Οι Ισραηλινοί συνάδελφοί μου γνωρίζουν».

Σημειώνει ακόμα ότι ο ίδιος έχει «μιλήσει στο κοινοβούλιο εναντίον του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, αναγνωρίζοντας ως μόνο θετικό του σημείο την ποινικοποίηση της αρνήσεως του Ολοκαυτώματος και πως είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει αρθρογραφήσει υπέρ της μεταφοράς της Ελληνικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ».

Επίσης, σημειώνει ότι «είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που υποστηρίζει τη σύναψη αμυντικής και όχι μόνο στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ» αλλά και ο «μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει τοποθετηθεί εναντίον της καταδίκης του Ισραήλ για τα περιστατικά στη Γάζα»

Και καταλήγει: «Μετά ταύτα, ελπίζω οι όποιες ανησυχίες να έχουν διασκεδαστεί».Πολιτική