Πολιτική

Μανιαδάκης στην προανακριτική για Novartis: Μας ανέκριναν ακόμα και σε… αυτοκίνητα

Η Τουλουπάκη με ρωτούσε αν ευσταθούν αυτα που έγραφαν οι εφημερίδες για Στουρναρα, Γεωργιαδη και Σαμαρα κι εγώ τους ελεγα οτι δεν μπορω να παραδεχτώ οτι ηταν παράνομες πράξεις γιατι δεν ηταν

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η εξέταση του κ. Νίκου Μανιαδάκη από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis.

Στην σημερινή του κατάθεση ο μάρτυρας έδωσε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο που λαμβάνονταν οι καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων από τους εισαγγελείς Διαφθοράς αποκαλύπτοντας πως εκτός από τα ειδικά διαμερίσματα – γιάφκες τους ανέκριναν ακόμα και σε… αυτοκίνητα!

Ο σχετικός διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Μανιαδάκης: Την πρώτη φορά που μου ασκήθηκαν πιέσεις εξαιτίας της Κελεση η εισαγγελέας μου ειπε ποια ειναι η επαπειλούμενη ποινή. Μου ειπώθηκε επισης οτι θα βγω απο το προγραμμα γιατι οι αλλοι μάρτυρες έδωσαν πιο σημαντικά στοιχεια. Και εγω ειπα στους εισαγγελείς οτι αυτα που λέγανε εναντιον μου οτι ηταν ψέμματα. Τελικα ομως η μάρτυρας αλλαξε την κατάθεση και παρέμεινα στο προγραμμα. Στη συνέχεια υπήρχαν πιέσεις..
Κώτσηρας: Απο ποιον;
Μανιαδακης: Απο την κυρια Τουλουπάκη. Με πίεζε να δωσω στοιχεια. Με ρωτούσαν αν ευσταθούν αυτα που έγραφαν οι εφημερίδες για τον κ.Στουρναρα, τον κ.Γεωργιαδη και τον κ.Σαμαρα. Εγω τους ελεγα οτι δεν μπορω να παραδεχτώ οτι ηταν παράνομες πράξεις γιατι δεν ηταν.
Κώτσηρας: Ποιος σας καλούσε να καταθέσετε στο διαμέρισμα της Μιχαλακοπούλου;
Μανιαδακης: Οι εισαγγελείς ειδοποιούσαν την αστυνομία και οι αστυνομικοί μας ειδοποιούσαν απο το τηλεφωνο που μας έδωσαν.
Κώτσηρας: Εκτος απο το διαμέρισμα τη ΓΑΔΑ και την εισαγγελια βρισκόσασταν και αλλου;
Μανιαδακης: Κάποιες φορες συναντηθήκαμε και σε αυτοκίνητο με αστυνομικους μονο. Μας ειδοποιούσαν βρισκόμασταν μας έλεγαν κατι και τελος
Κώτσηρας: Στις συναντήσεις με εισαγγελείς στη Μιχαλακοπούλου υπήρχαν γραμματείς;
Μανιαδακης: Οχι ποτε. Ουτε αστυνομικοί.

Επανερχόμενος στο ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων και απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Νικολακόπουλου ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι «δεν καμία αμφιβολία για τους προστατευόμενους μάρτυρες κι αυτό γιατί τους έχω δει. Είναι οι Μαραγγέλη και ο Δεσταμπασίδης» ενώ για τον τελευταίο είπε ότι η ένταξή του σε καθεστώς προστασίας έγινε αμέσως μετά την απόλυσή του από την Νοβάρτις λόγω οικονομικών ατασθαλιών.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική