Πολιτική

Μάντζος: Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αμφίσημες δηλώσεις, όπως οι πρόσφατες του κ. Συρίγου

«Την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν διστάζει να επαναλάβει το αντίθετο στο διεθνές δίκαιο, αναθεωρητικό αφήγημα περί “Γαλάζιας Πατρίδας”, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αμφίσημες δηλώσεις, όπως οι πρόσφατες του κ. Συρίγου», σχολίασε ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του ΚΤΕ Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην ανάρτησή του σημείωσε πως «θα έπρεπε να είναι σαφές σε όλους, και κυρίως στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις τους μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την τουρκική πλευρά προς τον σκοπό προώθησης των ανιστόρητων και παράνομων αιτιάσεών της».

Ο κ. Μάντζος επισήμανε πως η ευφορία που δημιούργησε στην κυβέρνηση η «Διακήρυξη των Αθηνών», δεν δικαιολογεί κινήσεις και δηλώσεις με άγνοια κινδύνου. «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν βελτιώνονται με ευχολόγια και ακαδημαϊκές αναλύσεις, αλλά με έμπρακτη εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, με πνεύμα καλής γειτονίας και εγκατάλειψη της αναθεωρητικής ρητορικής από πλευράς Τουρκίας», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική