17 Αυγούστου 2022

Μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τον «κοριό» στον Ανδρουλάκη

Σε παρωδία εξελίσσεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την εξέταση της υπόθεσης απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Σχεδόν δυόμιση ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής η οποία συνεκλήθη εκτάκτως προκειμένου να ενημερώσουν για την υπόθεση ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και οι αρμόδιοι υπουργοί Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης και Γιώργος Γεραπετρίτης, τα αρμόδια πρόσωπα δεν έχουν καταφέρει να λάβουν το λόγο καθώς τοποθετούνται οι βουλευτές.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης η αντιπολίτευση ζήτησε και κατάφερε να αντιστρέψει τους συνήθεις όρους της διαδικασίας και αντί να προηγηθεί η ενημέρωση των αρμοδίων και να ακολουθήσουν οι ερωτήσεις των βουλευτών έγινε το αντίθετο. Ωστόσο, οι βουλευτές αντί ερωτημάτων και διευκρινίσεων προχωρούν επι 2,5 ώρες σε πολιτικές τοποθετήσεις μετατρέποντας την διαδικασία από ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ και του επικεφαλής της ΑΔΑΕ σε ακρόαση… βουλευτών.

Πέραν αυτού, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αθανάσιος Μπούρας ζήτησε από τους βουλευτές να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, αίτημα ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτό.


5653395

Αριστερά ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας, δεξιά ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος ΡάμμοςΠολιτική