Πολιτική

Μαρέβα Μητσοτάκη: Χωρίς μαντίλα στο Μουσείο του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι

Στο πλευρό του πρωθυπουργού η σύζυγός του, χωρίς να φορά μαντίλα -  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων Wahat Al Karama

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύει στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία, μάλιστα, εμφανίστηκε χωρίς μαντίλα.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο Αμπού Ντάμπι, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων Wahat Al Karama, ενώ περπάτησε στον χώρο του Μνημείου και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Είναι τιμή μου να επισκέπτομαι αυτό το θαυμάσιο Μνημείο, στη μνήμη των γενναίων ηρώων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι δύο χώρες και οι λαοί μας θα είναι για πάντα δεμένες με δεσμούς αμοιβαίου σεβασμού και βαθιάς φιλίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, επισκέφθηκε το Μουσείο του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το αντίστοιχο του Παρισιού. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τον Γάλλο διευθυντή του, Manuel Rabatè, και θαύμασε τα εκθέματα, μερικά από τα οποία ήταν εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, είδαν άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, της πριγκίπισσας Αριάδνης από την Κρήτη, αμφορείς με αναπαραστάσεις αλλά και τα αγάλματα των Παγκρατιστών Κρεύγα και Δαμόξενου κατά τη μονομαχία τους.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική