SelectedΠολιτική

Μαρινάκης: Ανατριχιαστική η ανάρτηση της Ακρίτα -Είναι πράγματα από το μυαλό της, απογείωση της χυδαιότητας

Για πολιτικό παιχνίδι στο όνομα της τραγωδίας των Τεμπών κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Με αφορμή το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, ζητώντας από την κυβέρνηση να δεσμευτεί στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ο κ. Μαρινάκη έκανε λόγο για «ακροβασία» σχετικά με τη σύνδεση της κατηγορίας για ενδεχόμενο δόλο.

Μαρινάκης: Όλα αυτά δεν είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, είναι το Σύνταγμά μας

«Το να συνδέουμε έναν υπουργό με μία κατηγορία για ενδεχόμενο δόλο το θεωρώ ακροβασία. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν υπάρχει καμία κατατεθειμένη κατηγορία», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Νομίζουν ότι όλα είναι απλά και εύκολα. Η χώρα έχει Σύνταγμα και θεσμούς, έχει Κοινοβούλιο, το οποίο δεν αποτελείται από μέλη που είναι από μια κοινοβουλευτική ομάδα.Πώς σέβεται το κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης με το να το απαξιώνει στην πραγματικότητα. Γιατί το απαξιώνει; Γιατί αν ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία πώς θα τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων, πώς τα κόμματα θα πουν τη θέση τους. Πώς η κυβερνητική πλειοψηφία να εκφραστεί, η αντιπολίτευση να απαντήσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε, επίσης, «όλα αυτά δεν είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ. Είναι το Σύνταγμά μας, η Δημοκρατία μας, έχει γερά θεμέλια 50 χρόνια. Δεν μπορούν να την καταπατούν για να κάνουν πολιτικό παιχνίδι στο όνομα ενός τραγικού δυστυχήματος.

Μαρινάκης για ανάρτηση Ακρίτα

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για ένα σχόλιο σε ότι αφορά για την επίθεση της Ελενας Ακρίτα στην Μαρέβα Μητσοτάκη ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε:

«Υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση, την οποία νομίζω θέλουν και οι πολίτες για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, τον ποινικό κώδικα, την ασφάλεια, εμείς δεν λέμε ότι είμαστε σε όλα τέλειοι. Αλλά θεωρούμε ότι σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση πείθουμε τον κόσμο με αυτά τα οποία πρέπει να κάνουμε ότι η χώρα μας είναι σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο από αυτό που ήταν και σε κάποια έχει πάει ακόμη πιο μπροστά όπως στην οικονομία, παρά την εισαγώμενη ακρίβεια, υπάρχει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με αιτήματα για εκλογές και ας είναι νωπή η εντολή, αλλά είναι θεμιτό να το κάνει αυτό η αντιπολίτευση και υπάρχει και η χυδαιότητα. Και υπάρχει και η απογείωση της χυδαιότητας. Η χυδαιότητα τι είναι; Προσωπικές επιθέσεις κατά ενός πολιτικού, κατά ενός ανθρώπου που μπορεί να έχει μια ιδιότητα και θέλουμε να του κάνουμε μια επίθεση. Η απογείωση της χυδαιότητας είναι όταν αυτές οι επιθέσεις απευθύνονται σε συγγενικά πρόσωπα κάποιου, εν προκειμένω την σύζυγο του πρωθυπουργού που δεν είναι η πρώτη φορά και τις προηγούμενες φορές όλες αυτές οι συκοφαντίες κατέρρευσαν. Θεωρώ ότι είναι κάτι που δεν πρέπει να το επιτρέπουμε να συμβαίνει με τον λόγο μας και με την στάση μας. Και πάρα πολύ καλά θα κάνει η σύζυγος του πρωθυπουργού να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Η ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα είναι ανατριχιαστική, πέραν του συκοφαντικού, πέραν του ότι αναφέρει μια σειρά από πράγματα που είναι όλα ψέματα, ακόμη και τα 40 σπίτια που λέει είναι αυταπόδεικτο ότι είναι ψέμα αν δει κανείς το πόθεν έσχες και το διαβάσει. Δεν είναι απλά ψέματα, είναι πράγματα που δεν έχουν απασχολήσει καν οποιαδήποτε διαδικασία. Είναι από το μυαλό της. Εχει συρράψει διάφορες συκοφαντίες που κατά καιρούς που μπορεί να έχουν ακουστεί, έχει βάλει και δικές της και έχει φτιάξει ένα σενάριο και έχει κάνει μια ανάρτηση. Δεν είναι ένα ανώνυμο τρολ του Διαδικτύου που εδώ προσέξτε, εμείς και με αυτά θα ασχοληθούμε εφόσον περνούν τα όρια της πολιτικής κριτικής».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected