Πολιτική

Μαρινάκης: Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς μια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με την κυβέρνηση

Στα σχόλια που έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας μετά το χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, κατά τα οποία ζήτησε – μεταξύ άλλων – την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να διαλύσει «την εγκληματική οργάνωση που διοικεί το ποδόσφαιρο», προχωρώντας ακόμα και στη διακοπή του πρρωαθλήματος της Super League, τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μετά από ερώτηση που δέχτηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Εχθές το βράδυ οι πολίτες άκουσαν πρωτοφανείς κατηγορίες από την διοίκηση του Ολυμπιακού, κατά της Κυβέρνησης. Ζητήθηκε μάλιστα η παρέμβαση του πρωθυπουργού. Τι απαντάει η Κυβέρνηση» ήταν η ερώτηση, με τον κ. Μαρινάκη να απαντά πως «η Κυβέρνηση έχει καθήκον να προστατεύσει τον επαγγελματικό αθλητισμό, από φαινόμενα βίας -παραβατικά φαινόμενα- είτε εντός γηπέδων είτε εκτός. Έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση και δικαίως, λόγω των περιστατικών που είχαμε τους τελευταίους μήνες. Περιστατικά, που ξεκινάνε πολλά χρόνια πίσω».

«Ανακοινώσαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες, ενώ έρχεται και μια σημαντική νομοθέτηση από τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού. Θα εφαρμοστούν όλα αυτά και θα συνεχίσουμε να είμαστε από πάνω (σ.σ. από το ζήτημα αυτό) γιατί δεν σημαίνει πως μια νομοθέτηση ή καλή αρχή έχει λύσει το πρόβλημα. Και ταυτόχρονα, η δικαιοσύνη -ως οφείλει- κάνει τη δουλειά της. Υπάρχει ωστόσο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να υπάρχει μια σχέση μεταξύ της Κυβέρνησης και μιας διαιτητικής απόφασης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρεμβαίνει σε τέτοια ζητήματα. Αλίμονο εάν μπορούσε. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως μια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με την κυβέρνηση ή τον πρωθυπουργό. Πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται με τον επαγγελματικό αθλητισμό να αποφεύγουν δηλώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε άσχημα -στη συνέχεια- γεγονότα. Τις λεγόμενες και εμπρηστικές δηλώσεις», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και κατέληξε τονίζοντας πως «δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω αποφάσεις διαιτητών. Εγώ επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να συνδέουμε την κυβέρνηση με μια τυχόν λανθασμένη διαιτητική απόφαση».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική