Πολιτική

Μαρινάκης: Εκφράζουμε θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο – Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη η συζήτηση πολιτικών αρχηγών στην Βουλή

Την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο εξέφρασε σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε δήλωση του. «Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές», τονίζει.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. «Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό «ακτιβισμό». Θα έρθει η ώρα του απολογισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη:

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο.
Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές. Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών.
Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό «ακτιβισμό». Θα έρθει η ώρα του απολογισμού.

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.
Σε κάθε περίπτωση, η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία. Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική