SelectedΠολιτική

Μαρινάκης για διαγραφή Αυγενάκη: Αυτονόητη απόφαση, οι συμπεριφορές κρίνονται ακαριαία

Ως «αυτονόητη» χαρακτήρισε τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη μετά την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει «ακαριαίες» αποφάσεις σε πιο «ήπια» ζητήματα.

«Ήταν μια αυτονόητη απόφαση που δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας άνθρωπος που θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι άλλο. (…) Σε ζητήματα συμπεριφορών και μάλιστα πολύ πιο ήπιων όπως ένας χορός ή ότι έλειπε κάποιος σε διακοπές ενώ υπήρχε κρίση σε σχέση με τα έντονα φαινόμενα πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός είχε πάρει ακαριαίες αποφάσεις είτε μη υποψηφιοτήτων, είτε αποπομπής υπουργών μέσα σε λίγες ώρες».

Ερωτηθείς για το εάν ο πρωθυπουργός δυσκολεύτηκε να λάβει αυτή την απόφαση, ο κ. Μαρινάκης ήταν ξεκάθαρος: «Όχι, ήταν μία απόφαση που δεν συζητήθηκε καν. Επειδή τα γεγονότα ξεκινούν το προηγούμενο βράδυ, αργά το απόγευμα που υπήρξε η ενημέρωση, έγινε η πρώτη επαφή με συνεργάτη του πρωθυπουργού με τον κ. Αυγενάκη όπου του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ιδιωτικώς και δημοσίως για τη συμπεριφορά», προσθέτοντας ότι ήταν πριν την προβολή του βίντεο.

«Την επόμενη ημέρα τα ξημερώματα, μου είχαν στείλει το βίντεο, το είδα. Ο πρωθυπουργός, το πρωί της Τετάρτης, είχε πάει σε αμαξοστάσιο του ΟΣΥ και από την πρώτη επικοινωνία, επειδή κάποια πράγματα είναι σημαντικό να λέγονται, και από την αντίδραση που είχα και εγώ στον ANT1, νομίζω ότι δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο», τόνισε.

Μαρινάκης: Πριν και πάνω απ΄ όλα σέβομαι τον εργαζόμενο

Για τη στάση του κ. Αυγενάκη και σε ερώτηση πώς κρίνει το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε μόνος του, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Είμαι ένας άνθρωπος, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι νέοι, πριν και πάνω απ΄ όλα σέβομαι τον εργαζόμενο. Από μικρό παιδί, ως ασκούμενος δικηγόρος όπως και πολλοί άλλοι ξυπνάγαμε το πρωί, δουλεύαμε όλη μέρα. Ξέρω τι σημαίνει για έναν εργαζόμενο των 400 ευρώ, όπως ξεκίνησα, των 600, των πολλών ωρών στη δουλειά. Οι άνθρωποι αυτοί κρατούν όρθια την οικονομία μας, μας κάνουν περήφανους γιατί είναι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό, υπομένουν πολλά, διάφορες συμπεριφορές. Το τελευταίο πράγμα που μπορεί κανείς να διανοηθεί είναι ένας εκ των εκπροσώπων των πολιτών στο κοινοβούλιο μπορεί να έχει οποιαδήποτε συμπεριφορά που αποκλίνει από το αυτονόητο».

Σχετικά με τη φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» και το εάν συνάδει με το να είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Είναι η πρώτη και κυριότερη αντένδειξη για να είναι κάποιος υποψήφιος διαχρονικά στη ΝΔ και ειδικά σε αυτό που προσπαθεί να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση. Έχουμε δει ανθρώπους να χάνουν τη θέση τους επειδή έλειπαν κάποιες ημέρες από το πόστο τους. Έχουμε δει ανθρώπους να μην είναι υποψήφιοι επειδή έδειξαν μια συμπεριφορά σε μια κοινωνική εκδήλωση ενώ η χώρα αντιμετώπιζε πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιών. Κάποια ηχηρά μηνύματα πρέπει να στέλνονται και μπορεί ένα μήνυμα να είναι πιο δυνατό από μια δουλειά ετών. Η απόδοση ενός υπουργού, ενός υφυπουργού πρέπει να κρίνεται στον χρόνο, οι συμπεριφορές κρίνονται ακαριαία».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected