Πολιτική

Μαρινάκης: Η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες θα γίνει Δευτέρα ή Τρίτη

Το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Δευτέρα ή Τρίτη γιατί ο πρωθυπουργός γυρίζει από ταξίδι στο εξωτερικό τη Δευτέρα το μεσημέρι. Προσγειώνεται τη Δευτέρα, αναλόγως και το πόσο θα κρατήσουν οι υποχρεώσεις του στο εξωτερικό. Άρα ή Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη μέχρι το μεσημέρι», θα γίνει το ραντεβού με τους αγρότες, είπε συγκεκριμένα.

Εν συνεχεία, επανέλαβε τις προϋποθέσεις για τη συνάντηση: «Ανοιχτοί δρόμοι σημαίνει ανοικτός διάλογος. Δεν θα επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Εφαρμόζεται ότι προβλέπεται από το νόμο. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Εμάς μας ενδιαφέρει να μην ξεφύγει η κατάσταση και δεν θα ξεφύγει. Είμαστε σε μια καλή διαδικασία διαλόγου. Αναμένουμε από τους αγρότες, τους εκπροσώπους τους και ποιους εκπροσωπούν. Θα ακούσουμε αυτά τα οποία θέλουνε. Το λέμε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια. Μπορούμε όμως να συζητήσουμε για κάποιες διευκολύνσεις στον τρόπο που θα δοθεί η επιστροφή για τρίτη χρονιά, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τα αιτήματα που έχουν ως προς τις παράνομες ελληνοποιήσεις».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyzz3a6l20jt)

«Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία και λόγω του Ντάνιελ, αλλά τα λεφτά είναι συγκεκριμένα, πρώτον. Και δεύτερον, αντίστοιχα αιτήματα έχουν και άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε δώσει πολλά περισσότερα απ΄ότι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς να χρεώνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο, τις επόμενες γενιές. Μειώνουμε και το χρέος, αυξάνουμε και το εισόδημα», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε το βίντεο που δείχνει τον Παύλο Πολάκη να απειλεί με φυλάκιση πολιτικούς του αντιπάλους.

«Σε βίντεο ο Παύλος Πολάκης, για ακόμη μια φορά, μίλησε για φυλακίσεις πολιτικών του αντιπάλων και έλεγχο της Δικαιοσύνης. Όλοι αυτοί δεν ενοχλήθηκαν από απειλές φυλάκισης πολιτικών αντιπάλων γιατί δεν έχει βγάλει καν ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι θέση του αυτή. Δεν ενοχλήθηκαν από τις προγραφές. Δεν ενοχλήθηκαν από τον 13-0 κ. Παππά. Δεν ενοχλήθηκαν ότι ήταν στα κρατητήρια συναδέλφους σας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τότε δεν είχαμε θέμα Κράτους Δικαίου, όταν στοχοποιούνταν πολιτικοί αντίπαλοι. Και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προεξοφλούσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους με απαλλαγές στη συνέχεια. Αυτό δεν τους ενόχλησε. Η Μόρια δεν τους ενόχλησε. Η Ειδομένη δεν τους ενόχλησε. Τους ενόχλησε τώρα ότι η Ελλάδα πλέον δεν είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και πηγαίνει μπροστά».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyzynn64s8pt)

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική