Πολιτική

Μαρινάκης: Ο Σούνακ αντί να υποβαθμίσει το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα το ανέδειξε

Για την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και για την ακρίβεια, μίλησε στο «MEGA» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

Στην Βρετανική Βουλή μεταφέρθηκε το διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας μετά το πρωτοφανές unfair του να ακυρώσει στο παραπέντε τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό για μικροπολιτική ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός έριξε την ευθύνη στην ελληνική πλευρά, καθώς, όπως υποστήριξε, σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθεί το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μάλιστα, έκανε λόγο για συμφωνία με την ελληνική πλευρά για να μην συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, η οποία δεν τηρήθηκε.

Από την άλλη, η Αθήνα διέψευσε ότι ήταν εκτός ατζέντας το ελληνικό αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxbx22omue21)

Μιλώντας γι’ αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είπε πως δικαιώνεται η επιλογή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να ‘’σηκώσουν’’ και πάλι το θέμα.

«Το δεύτερο είναι πως ο κ. Σούνακ προφανώς δεν ήθελε να γίνει αυτή η συζήτηση και αντί να το υποβαθμίσει το ανέδειξε. Τρίτον, μετά από αυτό που συνέβη, η κοινή γνώμη κατάλαβε πως έχουμε πολύ δυνατά επιχειρήματα. Στο τέλος της ημέρας αυτό που κρατάω είναι αυτό που είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου στα ‘’Νέα’’, πως οι συζητήσεις προχωράνε και είναι παραγωγικές. Δεν ισχύει το ότι δεν είχε συμφωνηθεί. Προφανώς η κύρια συζήτηση ήταν ο πόλεμος και τα οικονομικά αλλά είναι μία πάγια θέση της Ελλάδας, που το είχε θέσει και στον Μπόρις Τζόνσον. Ετέθη στην αρχηγό της αντιπολίτευσης αλλά εγώ δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό».

Για την ακρίβεια

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική