SelectedΠολιτική

Μαρινάκης: Οι προγραμματικές δηλώσεις σηματοδοτούν την έναρξη περιόδου σκληρής δουλειάς

«Οι προγραμματικές δηλώσεις σηματοδοτούν την έναρξη μιας περιόδου σκληρής δουλειάς» για την κυβέρνηση, τόνισε στην αρχή της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Σήμερα ξεκινά η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη Βουλή στις 17:00. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα περιγράψει με σαφήνεια τους άξονες πάνω στους οποίους πρόκειται να κινηθεί η Κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

«Εκδόθηκε χθες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με στόχο την έκτακτη στήριξη του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Αν στις προαναφερθείσες περιοχές, λοιπόν, δεν υπάρχουν οδηγοί οι Ένοπλες Δυνάμεις ή το Πυροσβεστικό Σώμα μπορούν να διαθέσουν προσωπικό τους μέχρι 31.12.2023, εκτός προφανώς από οπλίτες θητείας, για την κάλυψη των αναγκών. Ελλείψει προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ή του Πυροσβεστικού Σώματος, δίνεται η δυνατότητα για την απόσπαση προσωπικού από οικείους ΟΤΑ.

Η διακομιδή ασθενών, προφανώς, θα πραγματοποιείται συνοδεία είτε διασώστη/πληρώματος ασθενοφόρου ή ιατρικού προσωπικού» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, ενώ συμπλήρωσε: Η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας είναι η πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού. Η παρέμβαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας για το ΕΚΑΒ και την Δημόσια Υγεία στο σύνολό της, οι οποίες θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι «η έκδοση της ΠΝΠ αποτελεί μια προσωρινή λύση μέχρι την δρομολόγηση και οριστική πραγματοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, στις οποίες θα αναφερθεί και σήμερα ο Πρωθυπουργός».

Τα πυρά του έστρεψε προς τις «φωνές που αναφέρονται σε «μπαλώματα και ξηλώματα του ΕΚΑΒ και της δημόσιας υγείας» λέγοντας ότι «είναι οι ίδιες φωνές που αμφισβητούσαν την δυνατότητα της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει ικανό αριθμό εμβολίων προκειμένου για την κάλυψη όλου του πληθυσμού απέναντι στον Covid.


Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη

Όπως και τότε, έτσι και τώρα η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα αποδείξουν ότι γνωρίζουν πολύ καλά πως θα λύσουν τα προβλήματα των πολιτών και θα το κάνουν. Βήμα βήμα, με σχέδιο και χωρίς εκπτώσεις.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιότητα του κράτους δικαίου στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκει την Ελλάδα να έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε τέσσερις από τις πέντε συστάσεις που είχαν γίνει το 2022.

Συγκεκριμένα, η Έκθεση διαπιστώνει πρόοδο: στην αύξηση ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων στη Δικαιοσύνη, στη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης , στην αύξηση της διαφάνειας για την ιδιοκτησία ΜΜΕ αλλά και τη δημιουργία ειδικής task force για την ασφάλεια των Ελλήνων Δημοσιογράφων, στην αύξηση του αριθμού των διώξεων και των καταδικαστικών αποφάσεων για υποθέσεις διαφθοράς, στην υιοθέτηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες, στη νομοθέτηση αυστηρών ποινών για την κατοχή και την εμπορία κατασκοπευτικού λογισμικού.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected