SelectedΠολιτική

Μαρινάκης: Η ΝΔ στηρίζει Αγοραστό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, «κανένα θέμα Κικίλια»

«Η Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ τόσο οικονομικά, όσο και διπλωματικά και αυτό αποτυπώθηκε στην άμεση ανταπόκριση της Ευρωπαικής Ένωσης κατά το ραντεβού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, στο Στρασβούργο.

Περίπου 2,25 δισ. ευρώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση στις πληγείσες περιοχές» σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και διεμήνυσε πως η κυβέρνηση είναι αμετακίνητη στο θέμα των τιμών, ώστε να μη διανοηθεί κανείς να κερδοσκοπήσει στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

Ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε επίσης ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ για τις εργασίες της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αστήριχτος ο ισχυρισμός περί ανοίγματος του φράγματος Καράμπαλη για να σωθεί η Καρδίτσα

«Ο ισχυρισμός ότι ανοίχτηκε το οποιοδήποτε φράγμα εν προκειμένω το φράγμα Καράμπαλη για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσουν τα χωριά εν προκειμένω ο Παλαμάς είναι αστήριχτος και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο κόσμο. Η διακίνηση αυτών των ψεμάτων είναι πολύ επικίνδυνη γι’ αυτή την πρωτοφανή κατάσταση. Δεν έχει καμία βάση, δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επίσης είπε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς την στήριξη στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού. «Συνεχίζει και έχει την υποστήριξη. Από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη ως οφείλει διεξάγει μια έρευνα και είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει η έρευνα όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση για να δούμε ποιες είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η δικαιοσύνη κάθε φορά» ανέφερε.

«Έχουν γίνει πολύ σημαντικά έργα στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια, σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, πάνω από 60 έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε τελικό στάδιο της τάξης των 147 εκατ. ευρώ, καθαρισμός 400.000 χιλιομέτρων και πολλές επιμέρους εργασίες. Είναι δουλειά της δικαιοσύνης και κινήθηκε τάχιστα, όπως έπρεπε να κινηθεί, από εκεί και πέρα δεν έχει αλλάξει κάτι στο status της στήριξης» πρόσθεσε.

Επιπλέον είπε ότι έγιναν αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία, και μάλιστα σημαντικά έργα που προστάτευσαν περιοχές, μείωσαν όσο ήταν δυνατόν να μειώσουν τις συνέπειες του φαινομένου και συμπλήρωσε ότι κανένα έργο δεν μπορούσε να είναι αρκετό για κάτι το οποίο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. «Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα όμως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό συνέβη και κανένα έργο δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει συνολικά και ολοσχερώς αυτό το οποίο συνέβη στη Θεσσαλία» είπε.

Για το Στεφανοβίκειο είπε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καμία διακινδύνευση της ασφάλειας ή της καταλληλόλητας των μέσων και εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες, όπως είπε, σε πρωτοφανείς συνθήκες ήταν στην πρώτη γραμμή, παραμένουν στην πρώτη γραμμή και είχαν πολύ ενεργό και σημαντικό ρόλο στις διασώσεις αλλά και σε άλλες αναγκαίες εργασίες και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος καταλληλόλητας.

Για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ανέφερε: «Όσα είπε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, θα γίνουν πράξη και αυτό δεν αμφισβητείται και δεν διακινδυνεύεται. Ήδη έχει νομοθετηθεί το 50% του οικονομικού προγράμματος. Είναι δεδομένο ότι αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο γι΄αυτό και κινηθήκαμε άμεσα για να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την κάλυψη των αναγκών.

Δεν αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός την ομιλία της στην ΔΕΘ ως αφορμή για να παρουσιάσει ένα καλάθι, ή μια ακόμη ευκαιρία για παροχολογία, είναι μια σημαντική ευκαιρία να αναλύσει τις προτεραιότητες του και να περιγράψει με συγκεκριμένες παρεμβάσεις πως αυτές θα γίνουν πραγματικότητα.

Μια από τις βασικές προτεραιότητες διαχρονικά της κυβέρνησης είναι η συνεχής και μόνιμη αύξηση του εισοδήματος των πολιτών». Για τις δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης για το ακαταδίωκτο των τραπεζών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στον υπουργό του και όταν υπάρχει κάτι νεότερο θα συζητηθεί και θα ανακοινωθεί». «Εικάζω ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα αφιερώσει και σημαντικό μέρος στις αλλαγές στη δικαιοσύνη και συνολικά σε ζητήματα δικαιοσύνης» σημείωσε.

Για την παραίτηση του κ. Ζαούτη σχολίασε ότι η απόφαση αυτή έχει ληφθεί από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εδώ και πάρα πολύ καιρό, πολύ πριν τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. «Είναι μια απόφαση η οποία υλοποιήθηκε και προχωράει ο ΕΟΔΥ με την νέα διοίκηση. Δεν υπάρχει καμία απειλή για την λειτουργία του οργανισμού, ο οποίος λειτουργεί υποδειγματικά. Μάλιστα η ανταπόκριση του υπουργείου Υγείας με την παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού και κλιμακίου στα σημεία ήταν άμεση και φαίνεται και αποτελεσματική» είπε υπογραμμίζοντας ότι δεν διακινδύνευσε ούτε η λειτουργία του Οργανισμού, ούτε κανένα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Για ενδεχόμενο να υπάρξει νέο κύμα ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι έλεγχοι είναι και θα είναι όλο και πιο εντατικοί και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση, με εντατικούς ελέγχους, εντατικές παρεμβάσεις. «Δεν είναι δυνατόν την ώρα που η χώρα μας και κυρίως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας βιώνουν το πιο έντονο φυσικό φαινόμενο κάποιοι να περιμένουν να βγάλουν πρόσκαιρα κέρδη στις πλάτες των πολιτών και των ανθρώπων αυτών» ανέφερε. Επίσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Τέλος αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Κικίλια είπε ότι συζητήθηκαν τα θέματα πολιτικής προστασίας και πρόσθεσε «δεν ανοίξαμε κανένα σενάριο. Αν κάθε φορά που ακούγονταν σενάρια για ανασχηματισμό ή για πρόωρες εκλογές γινόταν πραγματικότητα θα είχαμε ανασχηματισμό κάθε μήνα και εκλογές κάθε έξι μήνες. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, αλλά το γεγονός ότι άπαντες αξιολογούμαστε διαρκώς αλλοίμονο αν δεν συνέβαινε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected