17 Οκτωβρίου 2019

Με 14 υπουργούς η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επόμενη ημέρα των εκλογών, εφόσον η ΝΔ είναι το κόμμα που θα πάρει την εντολή διακυβέρνησης της χώρας.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στα πολυμελή υπουργικά συμβούλια και θα διοικήσει την χώρα με μόλις 14 υπουργεία. Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κάνει συγχώνευση πολλών υπουργείων προκειμένου να πετύχει ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο open δήλωσε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή θα αφορά την οργάνωση της κυβέρνησης, για ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα, που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει 14 υπουργούς και προκειμένου να επιτευχθεί ο αριθμός αυτός θα υπάρξουν συγχωνεύσεις υπουργείων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «με μία εξαίρεση, δεν θα έχει καθόλου αναπληρωτές Υπουργούς. Οι αναπληρωτές Υπουργοί είναι μια θέση που δεν κατάλαβα ποτέ -ένας Υπουργός που αναφέρεται στον Πρωθυπουργό, αλλά όχι στον προϊστάμενό του. Ενδεχομένως να πρέπει να υπάρχει μια εξαίρεση, θα την καταλάβετε όταν τη δείτε».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image