29 Νοεμβρίου 2020

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Βουλή η κυβερνητική τροπολογία που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Υπερ της ρύθμισης χωρίς επιφυλάξεις ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι στηρίζουν την τροπολογία εκφράζουν όμως επιφυλάξεις για το αν θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το εκρηκτικό πρόβλημα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομιών Γκίκας Χαρδούβελης άνοιξε «παράθυρο» ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων και σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους από την 1η Οκτωβρίου και μετά, αν και εφόσον όμως ζητήσουν για αυτές να μπουν στην «πάγια» ρύθμιση με τις 12 δόσεις.

Όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμη κι αυτοί που δεν θα πληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές του Οκτωβρίου και μετά, μέχρι να καταθέσουν την αίτησή τους. Αρκεί οι οφειλέτες να υποβάλουν πριν την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, μέχρι τις 31 Μαρτίου, άλλη αίτηση για ρύθμιση με 12 δόσεις για τις νέες οφειλές που δημιουργούνται. «Σημειώνω, επίσης, ότι οι φορολογικές οφειλές μετά την 1η Οκτωβρίου μπορούν να μπουν και αυτές σε ρύθμιση.

Οι ειδικότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης θα καθοριστούν σύντομα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.Πολιτική