19 Φεβρουαρίου 2020

Με καθυστέρηση σχεδόν ένα μήνα ο Καμμένος διευκρινίζει για τον Σόρος

Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, στο υπουργικό συμβούλιο, όσον αφορά τις σχέσεις του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την υποτιθέμενη εμπλοκή του Νίκου Κοτζιά.

Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν ότι σπεύδει να προχωρήσει σε διευκρινήσεις, στον απόηχο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που αναλαμβάνει «να εισέλθει» στο υπουργικό συμβούλιο και αφορά τη μήνυση που κατέθεσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών και τις κασέτες με τη συνέντευξή του στην Κρήτη που κατέθεσε στην Εισαγγελία η ΝΔ και περιλαμβάνει τα περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Σόρος.

Αυτή τη φορά, με καθυστέρηση 22 ημερών, ο υπουργός Άμυνας παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για όσα ο παραιτηθείς Υπ. Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς του χρεώνει ότι είπε στο πολύκροτο υπουργικό συμβούλιο του περασμένου Οκτωβρίου, σχετικά με τον Σόρος.

Ααπαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου υπουργικού συμβουλίου, ουδέποτε ανέφερε ότι η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σόρος, παραδέχεται όμως ότι αναφέρθηκε στον συγκεκριμένο επιχειρηματία «σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση».

Αναλυτικά η απάντηση του Πάνου Καμμένου:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με θέμα «Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσης σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης» σας γνωρίζω ότι επειδή παρατηρώ πως τα σενάρια που διακινούνται, κατά βάση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, λαμβάνουν πλέον τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου επιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος.

Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση.

Περαιτέρω σας παραπέμπω σε δηλώσεις παρόντων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργών ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά.

Τέλος θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου».Πολιτική