29 Σεπτεμβρίου 2020

Μεϊμαράκης: Ονειρεύονται όσοι πιστεύουν ότι δεν θα βρεθούν οι 180 και θα πέσουμε

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC Αισιόδοξος πως θα βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών ώστε να εκλεγεί στις αρχές του 2015 νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, εμφανίστηκε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας στο «Φρούριο», ο κ. Μεϊμαράκης είπε χαρακτηριστικά πως «κοιμούνται όνειρο βαθύ όσοι πιστεύουν ότι δε θα βρεθούν οι 180 και θα πέσουμε», συμπληρώνοντας μάλιστα πως «αν καταφέρει η παρούσα βουλή και περάσει το σκόπελο της εκλογής προέδρου, να είστε σίγουροι πως θα φθάσουμε στο 2016″.

Σε αντίθετη περίπτωση πάντως, κάλεσε τα στελέχη σε εγρήγορση λέγοντας πως «αν δεν καταφέρει να προχωρήσει αυτή η βουλή, πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Ανοίγοντας την ομιλία του υποστήριξε πως η Ν.Δ. πολλές φορές «πλήρωσε γιατί είπε την αλήθεια στους πολίτες που όμως παρασύρθηκαν από το λαϊκισμό», ενώ για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση σημείωσε πως οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη «με θετική σκέψη και όχι τιμωρητική διάθεση».

«Να μην τιμωρήσουμε παθαίνοντας πάλι αυτό που πάθαμε με το «λεφτά υπάρχουν», είπε σε άλλη αποστροφή του λόγου του.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις παρατήρησε το μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, τονίζοντας πως «αυτό σημαίνει πως έχουμε μία μεγάλη δεξαμενή ψήφων να απευθυνθούμε».

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους από την κεντροδεξιά που επέλεξαν άλλους σχηματισμούς εξηγώντας πως «όλοι αυτοί δε θέλουν να βγει η αντιπολίτευση».Πολιτική